Annons

Landskronahem vill sälja över tusen lägenheter

Landskrona Landskronahem har för avsikt att sälja 1225 lägenheter till Stena fastigheter. Försäljningen skapar oro bland hyresgästerna.

Landskronahem är på väg att sälja nästan en tredjedel av sitt fastighetsbestånd i Landskrona. Köparen till de 1225 lägenheterna och ett LSS-boende i Sandvången och Pilängen är Stena fastigheter. Kenneth Håkansson, Landskronahems styrelseordförande, uppger att en försäljning bland annat möjliggör omfattande satsningar i Karlslund.

Både Hyresgästföreningen och Landskronahem har fått samtal från oroliga hyresgäster.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Vad gäller själva försäljningen så är det ett beslut Landskronahems styrelse får fatta och stå för. Det vi önskar är att Landskronahem och Stena fastigheter snabbt går ut med information till hyresgästerna för att minska oron och informera om vad som gäller framöver, säger Sead Kurtovic, fastighetsjurist vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne.

Vad kan du säga om Stena Fastigheter i Malmö AB?

– Stena fastigheter har ej tidigare varit verksamma i vår region, vad jag dock förstått så är det ett företag som driver sin verksamhet långsiktigt och har ett gott renommé. 

Annons
Läs ocksåFå sätter in persienner trots väntad rekordsommarEn trasig persienn i ett fönster.

Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter AB, tror inte att försäljningen kommer att innebära några försämringar i de berörda områdena.

– Om vi blir ägare till fastigheterna kommer vi att samla hyresgästerna till informationsträffar. Vi vill veta hur de boende ser på sitt område och utgå från deras behov för att öka trivseln i området, säger hon och påpekar att Stena fastigheter brukar få höga betyg när det kommer till kundnöjdhet.

Vad har du att säga till de hyresgäster som är rädda för höjda hyror?

Läs ocksåUnika beslutet: Elektriska handdukstorkar klassas som lyx – värden tvingas backaJan och Siv Christianson anser att flera av de funktioner som Stena Fastigheter vill installera både är otidsenliga och fördyrande för hyresgästerna. ”Om 270 lägenheter bränner på med en handdukstork så är det ju rätt mycket energi som går åt. Och så har du värmegolv och tvättmaskiner”, säger Jan.

– Vi följer det bruksvärdessystem som finns och våra hyror utgår naturligtvis från detta, säger hon.

Annons

Måndag den 25 april ska Landskronahems styrelse fatta beslut om försäljningen.

Läs också Fyra av tio i området godkänner inte renovering Slaget om Pennygången gav eko över Sverige – så gick det sen Privatvärdar vill höja hyran med 9,73 procent i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.