Annons

Lång kö till bostad i Varberg

Varberg Varberg växer och det gör också bostadskön. Hos kommunala Varbergs Bostad är väntetiden för en central lägenhet minst fem år.

​– Det känns inte alls bra att inte kunna tillgodose den stora efterfrågan, konstaterar Robert Hörnquist, vd för Varbergs Bostad. Dels har vi stor inflyttning varje år, dels har vi unga som vill flytta hemifrån och äldre som vill flytta från hus till lägenhet.

Annons
I Varbergs Bostads kö finns omkring 3 500 personer som just nu aktivt söker efter lägenhet. För en tid sedan blev en central lägenhet ledig och till den kom det in 250 ansökningar.
Även om Varbergs Bostad planerar nybyggen på flera håll i staden, bland annat i Sörsedammen, Brunnsberg och Håstens torg, är inget av projekten så långt framme att det går att sätta spaden i jorden.
– Det hade varit bra för stadens utveckling om det funnits fler färdiga detaljplaner och kommunen har kanske underskattat behovet av hyreslägenheter, säger Robert Hörnquist. Nu har man börjat ta tag i problemet, men planarbete tar tid.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Lättare få lägenhet om du har släkting på bostadsbolaget: "Korruptionsrisk" Ny hyra för 5 500 hushåll i Varberg – högst höjning i Halland Tranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.