Annons

Lång väntan på lekplats

Ljungby ​Barn och föräldrar på Ekebacken funderar vart den där lekplatsen som utlovades i höstas egentligen försvann.– Efter semestern ska den upp, lovar Elisabeth Berntsson, Ljungbybostäder.
Hem & Hyra var med i höstas när Ljungbybostäder och Hyresgästföreningen kallade till sig barnen på Ekebacken i Ljungby.
 
Då fick barnen rösta fram sin nya lekplats. Ett förslag vann överlägset och tanken var att spaden skulle i jorden tämligen direkt.
 
Visst har det kommit till några nya lekställningar i området. Men inte där barnens förslag skulle upp. Där står de gamla träställningarna kvar.
 
– Vi låter inte våra barn leka där, det finns spikar som sticker ut, säger en förälder när Hem & Hyra hälsar på i området.
 
– Vi vill ha vår lekplats. Varför blev det inget? undrar en liten kille.
 
Elisabeth Berntsson är projekt- och underhållsansvarig hos Ljungbybostäder.
 
– Vi har börjat med den lilla lekplatsen. Och lekställningen och kompisgungan till den stora lekplatsen har kommit men det måste monteras och det tar en vecka och vi måste ha folk till det. Men efter semestern ska allt upp, förklarar hon.
 
Men lekplatsen skulle ju upp redan i höstas?
 
– Det beror mycket på leveranstider och att vi valde att börja med den lilla lekplatsen, säger Elisabeth Berntsson.
 
Barnen lär inte missa när lekplatsen är klar, Ljungbybostäder planerar nämligen att hålla en invigning.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Kattoaletten blev en ny picknickplats I Landskrona tar hyresgästerna leken på allvar Mötesplats för generationer invigd i Färgelanda I Sagoparken möts hyresgäster och villaägare Hyresgäster bor bland skräp "D. Carnegie bryr sig inte"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.