Annons

Lärlingsutbildning kan få fortsättning

Karlshamn I april i år startade en lärlingsutbildning för fastighetsskötare på Lärcenter i Karlshamn. Initiativtagare är lokala bostadsbolag som sett att det finns efterfrågan i branschen.

Utbildningen hade över 60 sökande till de 25 platserna, något som Johan Eriksson, boservicechef på Karlshamnsbostäder, är väldigt nöjd med. I dag är det 16 kvar som fortfarande går utbildningen.

– Utbildningen flyter på som vi har tänkt oss. Vi är lite ödmjuka och säger att det är första gången. Det är en del förseningar med en del kurser, i och med att utbildningen är helt ny fanns inte materail till allt, säger han.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Utbildningsmaterialet till de teoretiska kurserna tas därför fram efter hand av Lärcenter Karlshamn. Men tanken är att det ska bli fler kursstarter, nästa gång till hösten 2015, och då finns allt redan framtaget.

Den största delen av utbildningstiden, 80 procent, är dock förlagd till de medverkande bostadsbolagen: Olofströmshus, Sölvesborgshem, Ronnebyhus, HSB Sydost och Riksbyggen i Karlshamn.

– Jag hoppas och tror att det ska bli en fortsättning under 2015. Det är många företag inblandade och de måste vara med på tåget. Samtidigt som man kan bredda upptagningsområdet, säger Johan Eriksson.

Annons
Läs ocksåDyr nota när middagen for i golvet: "Jag fick panik"Jack Karlsson sitter vid köksbordet och ser bekymrad ut med ett papper i handen.

Han tänker då på att det går att vända sig mot resten av Blekinge där HSB och Riksbyggen finns även i Karlskrona. Även Kronoberg och norra Skåne skulle kunna vara alternativ.

Den första kullen fastighetsskötare blir klara i mars.

Kommer de att få jobb då?

Läs ocksåDärför är tandhälsa en fråga om pengar och var du bor – Mohamed förlorade sju tänderFamilj som sitter i soffan.

– En och annan kan säkert få det. Men, det har vi sagt från början, vi kan aldrig veta hur våra egna organisationer ser ut efter det här. Men de som visat framfötterna har möjlighet att få in en fot på företaget. Och inom branschen kommer det att råda fortsatt stor efterfrågan på området.

Annons

Läs mer:

Lärlingsutbildning ska ge fler fastighetsskötare

Läs också Carina kämpar mot ensamheten Emil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringen Yonas plockar upp efter andra - fick huvudroll i dokumentärfilm

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.