Annons

Lars-Erik Perssons anhöriga tar arvodestvist till Svea hovrätt

Landskrona Hyresnämnden gav Landskronahem klartecken att ta ut 148 410 kr i arvode för tvångsförvaltningen av Delfinen 15 i Landskrona. Nu har anhöriga till husets ägare överklagat hyresnämndens beslut till Svea hovrätt.
Foto: Gry Ellebjerg
Nya turer kring förvaltararvodet gällande Delfinen 15 i Landskrona. Anhöriga till fastighetsägaren har lämnat nya inlagor till Svea hovrätt.

I början av augusti gav hyresnämnden Landskronahem rätt att fakturera 148 410 kronor i förvaltningskostnader för 2016. Fastighetens ägare, Lars-Erik Persson är psykiskt sjuk och anhöriga har gått in som gode män. Fastigheten står numera tom då hyresgästerna evakuerades förra året. De anhöriga anser att det borde leda till minskade kostnader för fastighetsskötseln. Därför yrkar de på en sänkning av arvodet till 40 241 kronor.

Istället för att utgå ifrån ett arvode som redovisas per timme föreslår de anhöriga ett schablonbelopp baserat på åtta procent av hyresintäkterna. Det skulle innebära att arvodet skulle hamna på 40 241 kronor istället för på 148 410 kronor.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I överklagan till Svea hovrätt ifrågasätter de att Landskronahems arvode till största delen varit kostnader för bovärdsysslor. Enligt skrivelsen har Landskronahem fakturerat 306 timmar för fastighetsskötsel för en timpeng på 485 kronor. Förutom diverse administrationsarbete har bolaget roterat sopkärl, kontrollerat miljöhus och utfört skräpplockning från gård och trottoarer ett par gånger i veckan.

Nu ligger ärendet för beredning i Svea hovrätt.

Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.