HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lars-Erik Perssons anhöriga tar arvodestvist till Svea hovrätt

Landskrona Hyresnämnden gav Landskronahem klartecken att ta ut 148 410 kr i arvode för tvångsförvaltningen av Delfinen 15 i Landskrona. Nu har anhöriga till husets ägare överklagat hyresnämndens beslut till Svea hovrätt.
Foto: Gry Ellebjerg
Nya turer kring förvaltararvodet gällande Delfinen 15 i Landskrona. Anhöriga till fastighetsägaren har lämnat nya inlagor till Svea hovrätt.

I början av augusti gav hyresnämnden Landskronahem rätt att fakturera 148 410 kronor i förvaltningskostnader för 2016. Fastighetens ägare, Lars-Erik Persson är psykiskt sjuk och anhöriga har gått in som gode män. Fastigheten står numera tom då hyresgästerna evakuerades förra året. De anhöriga anser att det borde leda till minskade kostnader för fastighetsskötseln. Därför yrkar de på en sänkning av arvodet till 40 241 kronor.

Istället för att utgå ifrån ett arvode som redovisas per timme föreslår de anhöriga ett schablonbelopp baserat på åtta procent av hyresintäkterna. Det skulle innebära att arvodet skulle hamna på 40 241 kronor istället för på 148 410 kronor.

Läs ocksåAthena vill skaffa elbil men kan inte: "Fel att det är enklare för dem i villa"

I överklagan till Svea hovrätt ifrågasätter de att Landskronahems arvode till största delen varit kostnader för bovärdsysslor. Enligt skrivelsen har Landskronahem fakturerat 306 timmar för fastighetsskötsel för en timpeng på 485 kronor. Förutom diverse administrationsarbete har bolaget roterat sopkärl, kontrollerat miljöhus och utfört skräpplockning från gård och trottoarer ett par gånger i veckan.

Nu ligger ärendet för beredning i Svea hovrätt.

Läs också Carina kämpar mot ensamheten Östersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning Pitebo får chockhöja hyran efter segdragen tvist - men hyresgästerna ger inte upp Datanörd vräktes efter skyhög elförbrukning - får bo kvar i brist på bevis

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.