Annons

Måste betala 148 000 för tvångsförvaltning i Landskrona

Landskrona Landskronahem ville ha 148 000 kronor i arvode för 2016 års förvaltning av skandalhuset i Landskrona. Ägaren Lars-Erik Persson, via anhöriga, motsatte sig. Hyresnämnden beslutade till Landskronahems fördel.
Foto: Gry Ellebjerg
Skandalhuset Delfinen 15 i Landskrona. Foto: Gry Ellebjerg

I september är det tre år sedan som det förfallna huset, Delfinen 15, sattes under tvångsförvaltning. Till förvaltare utsågs Landskronahem. För 2016 ville de ha 148 000 kronor i arvode för förvaltningen. På papper efter papper har de kunnat redovisa hur mycket arbete de har lagt ner.

Ägaren Lars Erik Persson är psykisk sjuk och anhöriga har gått in som gode män. Mer om det kan du läsa om i artikeln ”Svartlistad hyresvärd lider av psykisk sjukdom”.
I hyresnämnden menade ombuden att arvodet borde betalas enligt schablon, åtta procent av hyresintäkterna, för att då landa på 40 000 kronor. De menade att kostnader för underhåll borde tas från hyresintäkter och inte blandas ihop med arvode.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden i Malmö, som kom med beslutet på onsdagen, menar att det finns en schablon som ibland används men den behöver inte användas. Även den anser att kostnader ska tas från hyresintäkter men också att arvodet ska ses som betalning för uppdraget i sin helhet och vilket ansvar det innebär. Lagen säger att arvodet ska vara ”skäligt” och i det här fallet tycker nämnden att 148 000 kronor är det.

Annons

Beslutet kan överklagas.

Det pågår en långdragen process om fastigheten ska tvångsinlösas.

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

Läs: Skandalvärd blir ett fall för Högsta domstolen

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.