Annons

Lars Idoff vill bygga hyresrätter åt FN i omtvistat hus

Malmö Fastighetsägaren vill bygga hyreslägenheter på vinden i huset i centrala Malmö. Nu har Lars Idoff ansökt om bygglov.
Foto: Anders Paulsson/Anders Högmark (montage)
Lars Idoff vill bygga sju studentlägenheter på vinden.

Det är fastighetsägaren Lars Idoff som vill bygga sju hyreslägenheter på vinden i en fastighet på Davidshallsgatan. Enligt bygglovsansökan ska sju studentlägenheter på mellan 31 och 35 kvadratmeter byggas.

– Man har uppgett att byggherren har en muntlig överenskommelse med World maritime university, säger Petter Sundkvist, bygglovsarkitekt i Malmö kommun.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

World maritime university (WMU) är ett sjöfartsuniversitet som drivs av FN-organisationen IMO. WMU har sina lokaler i närheten av centralstationen i Malmö.

Annons

Fastigheten är samma som Hem & Hyra tidigare granskat i samband med att Hyresgästföreningen stämt hyresvärden i hyresnämnden för brott mot förhandlingsordningen.

Här på Davidshallsgatan vill Lars Idoff bygga lägenheter åt FN.

Nu är ansökan ute på remiss. Bland annat räddningstjänsten ska komma in med synpunkter, innan stadsbyggnadskontoret kan gå vidare med ansökan. Sista datum för remissvar är 21 juni. Den som vill överklaga har sedan fyra veckor på sig från det datum beslutet fattats.

Planerad byggstart är 2018 och att bygget skulle kunna komma igång i år är fullt möjligt, enligt Petter Sundkvist.

Annons

Hem & Hyra har varit i kontakt med Lars Idoff, som bara vill svara på frågor på mejl. Han bekräftar att det handlar om hyresrätter och uppger att planerad inflyttning är år 2025, men vill inte säga mer än så.

Läs också Upplägg med bulvankontrakt har undgått Hyresgästföreningen Varning: Här är Sveriges 26 värsta värdar Hyresgästföreningen frias från förtal ”Hyresvärden kan ta ut vilken hyra som helst” När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.