Annons

Hyresgästföreningen frias från förtal

Malmö Att kalla fastighetsägarens anslag för hotfullt är inte detsamma som förtal. Tingsrätten underkänner Lars Idoffs stämning av Hyresgästföreningen.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om fastighetsägaren Lars Idoff som stämt Hyresgästföreningen på 10 000 kronor för en formulering i en skrivelse till hyresnämnden. I skrivelsen omnämner Hyresgästföreningens jurist ett ”hotfullt anslag” som kan ha skrämt hyresgäster i Idoffs fastighet på Kungsgatan 20 / Kornettsgatan 14 i Malmö från att vilja omfattas av förhandlingsordningen.

Påståendet har skadat hans goda rykte, menar Lars Idoff i sin stämning. Idoff anser att  formuleringen påverkar hans affärsförbindelser negativt eftersom representanter för Fastighetsägarna finns representerade i hyresnämnden.  Hyresgästföreningen å sin sida har svarat att uttalandet enbart framförts som en förklaring till att fler hyresgäster inte hört av sig till Hyresgästföreningen och att det således inte varit ägnat att utsätta Lars Idoff för andra människors missaktning.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Tingsrätten konstaterar i sin dom att det är upp till Lars Idoff att bevisa att han lidit skada av formuleringen och att han därmed skulle ha rätt till skadestånd. Eftersom Lars Idoff inte kunnat visa att något brott begåtts ogillas stämningen.

Annons
Läs också Susannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta” Efter miss i hyresförhandling – Svenska Hus betalar 150 000 kronor och ber hyresgästerna om ursäkt Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Lagändring prövad: "Oseriösa värdar som struntar i förhandling ska avskräckas"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.