Annons

Lättast hitta lägenhet i Hultsfred

Kalmar Antalet tomma lägenheter minskar, visar statistik från Statistiska centralbyrån, SCB. Den 1 september 2008 var knappt 19 000 lägenheter i landet lediga för omedelbar inflyttning, det är 4 000 färre än ett år tidigare. Trots detta finns det stora variationer i landet. I Åtvidabergs och Ydre kommuner är de tomma lägenheterna nästan så många som 12 procent. På Gotland finns däremot inga lediga lägenheter.
På Gotland får man ha vassa armbågar för att få en lägenhet, där finns inga lediga alls. Helt annorlunda är det i Åtvidaberg och Ydre där antalet tomma lägenheter är så många som 11,9 och 11,8 procent.
Men att det finns tomma lägenheter i en kommun behöver inte betyda att det inte är bostadsbrist. Det skriver SCB i en rapport. Anledningen till att lägenheterna står tomma kan vara att de inte har den storlek som efterfrågas.
 
Skillnaderna inom länen är stora. I Östergötland finns som synes gott om lediga lägenheter på en del ställen, medan det i Söderköping bara finns 0,1 procent lediga lägenheter.
I Småland råder också stora skillnader. Sett till hela län har Kalmar län flest lediga lägenheter (2,1 procent). Där har Hultsfred flest lediga lägenheter (9,5 procent). I botten på listan ligger Västervik på 0,1 procent.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Byggboom i länet Få stora lägenheter ger trångboddhet Turné är bra men hemma i Gävletvåan är det bäst Mer ledigt i Dalarna Mer ledigt i Gävleborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.