Annons

Lekande barn inte skäl till klagomål

Vimmerby En hyresgäst i Vimmerby har drivit en juridisk process mot lekande barn på gården. Nu avslås hyresgästens klagomål. Lekande barn ska betraktas som ett normalt inslag i ett bostadsområde, hävdar Länsstyrelsen.
Foto: Anna Rytterbrant
Lekande barn och ungdomar är ett normalt inslag i ett bostadsområde

Länsstyrelsen avslog nyligen ett överklagande från en hyresgäst boende i Vimarhems fastigheter i Vimmerby. Hyresgästen har överklagat att hans tidigare klagomål inte lett till någon åtgärd från miljö- och byggnadsnämndens eller Vimarhems sida.

Hyresgästen klagomål handlar om att han störs av barns lek och bollspel mot ett bollplank i närheten av hans lägenhet. Han hävdar också att det ofta är fester med hög musik på ett gräsområde intill, skriver Vimmerby Tidning.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Miljö- och byggnadsförvaltningen har gjort inspektioner på platsen vid två tillfällen. De har inte kunnat upptäcka några störningar. Hyresgästens klagomål har därför avvisats utan några övriga åtgärder.

Detsamma gör alltså nu även länsstyrelsen. De anser att barn som leker och hörs är ett normalt inslag i ett bostadsområde. Hyresgästens överklagan avslås därför.

Annons
Läs också Se upp för kallhyrehotet i vinter – så slapp hyresgästen betala extra: ”Slagit hårt” Miljöinspektörerna kämpar för en bättre boendemiljö Hotande hyresgäst blev uppsagd – gjorde huset strömlöst och utan värme Hyr för en spänn – ett erbjudande som inte gick hem: "Stolt att vi försökte" Gör succé hos turister men stör grannarna - nu vill värden vräka mannen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.