Annons

Libo höjer hyran

Lindesberg Hyresförhandlingarna i Lindesberg är klara. Lindesbergsbostäder, Libo, höjer hyran med 0,95 procent nästa år.

Hyresgästerna hos Lindesbergsbostäder har fått en ny hyra för nästa år. Hyran höjs med 0,95 procent vilket innebär en hyreshöjning med 48 kronor för den som i dag har en hyra på 5000 kronor i månaden.

Libo ligger över snittet i de hyror som hittills förhandlats fram i landet: 0,8 procent.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Jag vet att många pratar om nollränta, men det är ju så hemskt att vi vågar ju inte ha hela vår lånestock på rörligt, utan vi har ju bundna räntor. Så vi har ju tyvärr inte nollränta. Även övriga kostnader går upp – om än inte lika mycket som tidigare, säger Roger Sixtensson som är vd på Libo.

Baknd annat ökar kostnaderna för inköpta tjänster.

Annons

– Vi har en liten organisation och vi köper mycket tjänster utifrån och där har det varit ökningar på löner och material på tre fyra procent, säger han.

Läs ocksåKlart med nya studenthyror

Lindesbergsbostäder är det andra bolaget som är klara med hyran i Örebro län för 2015.

Först ut var Askersundsbostäder. Och på samma sätt som i Askersund, inbegriper hyresförhandlingen för nästa år även en trygghetsgaranti.

Annons

Hyresförhandlingarna 2015

Bostadsbolag

Yrkande

Höjning

Askersundsbostäder -* 0,75
Lindesbergsbostäder -* 0,95

* Fler bolag följer modellen att man inte längre lämnar något yrkande, utan har som flera andra bolag gått över till att i stället föra en diskussion med Hyresgästföreningen om vilka planer man har framöver och hur ekonomin ser ut.

Läs också Bjuvbostäder höjer hyran den 1 juni Hyror för kulturhus klara Låg ränta ger rekordlåg hyreshöjning Hyrorna i Höörs Fastighets AB höjs med 1,2 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.