Annons

Lundavärd måste fortsätta förhandla hyrorna

Lund Lundavärden Bo Tavell sade i våras upp förhandlingsordningen för två fastigheter. Men hyresnämnden ger i ett beslut Hyresgästföreningen rätt att fortsätta förhandla hyrorna.

Det var i våras som Bo Tavell sade upp förhandlingsordningen som ger Hyresgästföreningen rätt att förhandla hyran för hyresgästerna i de aktuella fastigheterna på Karl XI-gatan 21 och Lilla Södergatan 6 C. Enligt honom har det varit återkommande problem vid hyresförhandlingarna de senaste åren. 

– Hyresgästföreningen glömmer kanske bort oss. Vi är små, vi har bara två fastigheter i Lund. I fjor fick jag ingen hyreshöjning och i år har jag inte fått någon. Så kan man inte ha det, sa han till Hem & Hyra

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Hyresgästföreningen svarade med att vända sig till hyresresnämnden med en begäran att Hyresgästföreningen även i fortsättningen ska förhandla hyrorna för de två adresserna. I skrivelsen till hyresnämnden pekar föreningenpå att det funnits förhandlingsavtal på bägge adresserna sedan 80-talet. En enkät delades ut bland hyresgästerna där de fick frågan om de vill ha kvar förhandlingsordningen. Samtliga hyresgäster på Lilla Södergatan och 14 av 23 på Karl XI-gatan förklarade att de även fortsättningsvis vill att Hyresgästföreningen ska sköta hyresförhandlingarna. 

Vid sammanträdet i hyresnämnden förklarade Hyresgästföreningens förhandlare Petter Ek att det är upp till hyresvärden att återkomma med förslag på sammanträdesdagar för att en hyresförhandling ska bli av. Hyresnämnden går på samma linje och beslutade att förhandlingsordningarna för de två fastigheterna ska förlängas. 

Annons
Läs också Medlare ska få fart på hyresförhandlingarna i Sörmland: "Komplicerat" Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" 15 procent högsta yrkandet hittills i Aros-Gävle – se om din värd är med på listan Så blir du varken lurad eller luspank när du förhandlar hyran direkt med värden Per fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandla

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.