Annons

Lurades i bostadsbluff – nu får de tillbaka pengarna

Malmö Kvinnan satte i system att lura bostadssökande via annonser på Facebook. Nu har hon dömts av Malmö tingsrätt för bedrägeri.

De blivande hyresgästerna betalade depositioner för lägenheterna men blev utan bostad och pengar. Det rör sig om tre fall och enligt tingsrätten är det tydligt att kvinnan har satt i system att lura bostadssökande.

Bedrägerierna skedde i samtliga fall under februari 2017. Som Hem & Hyra tidigare har berättat lyckades kvinnan lura till sig knappt 70 000 kronor innan hon åkte fast. Brottsupplägget var kopplat till fastighetsägarens Stenas lägenheter i Malmö. Kvinnan har redan förlorat kontraktet för den bostad som var hennes egen efter en process i hyresnämnden, motiverat med bedrägerihärvan.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hon förnekade brott i två av fallen under rättegången men domstolen bedömer hennes trovärdighet som låg och har gått på brottsoffrens linje. Nu döms kvinnan villkorligt till böter för bedrägeri. Hon tvingas också att betala skadestånd till de tre personerna, motsvarande de belopp som hon lurat till sig.

Annons
Läs också Skandalvärd döms för penningtvätt – tog emot Sandviks stålpengar Man åtalas för bedrägeri – så lurade han flera personer på tiotusentals kronor Bedragare blåste bostadssökande - lockade med falska annonser Lurad av kreditkollsbluff natten före julafton – av uthyrarens swishbedrägeri Sökte lägenhet – fick kontot länsat på 250 000: ”Bedragarna har hittat flera luckor”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.