HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lurades i bostadsbluff – nu får de tillbaka pengarna

Malmö Kvinnan satte i system att lura bostadssökande via annonser på Facebook. Nu har hon dömts av Malmö tingsrätt för bedrägeri.

De blivande hyresgästerna betalade depositioner för lägenheterna men blev utan bostad och pengar. Det rör sig om tre fall och enligt tingsrätten är det tydligt att kvinnan har satt i system att lura bostadssökande.

Bedrägerierna skedde i samtliga fall under februari 2017. Som Hem & Hyra tidigare har berättat lyckades kvinnan lura till sig knappt 70 000 kronor innan hon åkte fast. Brottsupplägget var kopplat till fastighetsägarens Stenas lägenheter i Malmö. Kvinnan har redan förlorat kontraktet för den bostad som var hennes egen efter en process i hyresnämnden, motiverat med bedrägerihärvan.

Läs ocksåTerminsstart lockar fram bedragareFalska bostadsannonser cirkulerar på nätet. Denna annons om en lägenhet i Lund "två minuter från tunnelbanan" riktar sig till utländska studenter som söker bostad.

Hon förnekade brott i två av fallen under rättegången men domstolen bedömer hennes trovärdighet som låg och har gått på brottsoffrens linje. Nu döms kvinnan villkorligt till böter för bedrägeri. Hon tvingas också att betala skadestånd till de tre personerna, motsvarande de belopp som hon lurat till sig.

Läs också Fängelse för ex-politiker som lurade fastighetsbolag Fastighetschef dömd till fängelse – stal 46 miljoner i kärlekssvindel Kö i trapphuset när hyresbluffen avslöjades Bedrägerimisstankar tvingar bort KD-topp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.