Annons

Lysande happening i Norra Djurgårdsstaden

Norra Djurgårdsstaden Surprise! Bättre än så går nog inte att beskriva känslan för invånarna i norra Djurgårdsstaden. De blev inbjuda till en ljusshow – som de plötsligt blev en del av själv.
Foto: Lennart Johansson, Stockholm Stad, Åf Lightning
, , , , , , ,

Vinterbistret rev rejält i alla och envar som samlats utanför projektkontoret nedanför gasklockorna i norra Djurgårdsstan i slutet av förra veckan. 150 invånare hade fått chansen att komma och se på en ljusshow arrangerad av Stockholm stad och ÅF Lightning, men att det skulle bli en slags happening där samtliga besökare själva utgjorde en del ljusspektaklet, det kom som en direkt överraskning.

Samtliga utrustades med kraftiga ficklampor och skickades på gåsmarsch in i industriområdet kring gasklockorna som också utgjorde kvällens själva höjdpunkt. Inuti gasklocka 1, den storslagna förra sekelskifteskonstruktion som så småningom ska byggas om till ett musikhotell, projicerades bilderna som tagits under två timmar samma kväll.

Det var en kall afton, det är något alla kommer att komma ihåg. En mamma ropade från långt nere i kön:

– Martin! Vi går hem nu!

Men det blev också så storslaget, varmt och minnesvärt som projektchef Staffan Lorentz hoppades när han inför alla ursäktade det stora bygget inför de som redan flyttat in. Kvällen var ett slags ”tack för tålamodet – nu bjuder vi igen”, för allt stök, allt damm och sprägningar.

– Det här är en av de saker som hände i början. Det här är en del av er lokala historia, nu, sade han.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.