Annons

Maja vill få fler att trivas

Finspång Bättre dialog och ökad trivsel. Det vill Maja Damjanovic åstadkomma som Vallonbygdens nya boendeutvecklare.
Foto: Jakob Kindesjö
Maja Damjanovic vill satsa på ambassadörer i bostadsområden.

I höstas började Maja Damjanovic sin nya tjänst som boendeutvecklare på kommunägda Vallonbygden. Tanken är att hennes arbete ska leda till tryggare och trivsammare boende bland annat genom bättre information och dialog mellan hyresvärden och hyresgästerna.

– Tidigare har vi skickat ut en massa papper, men vi måste också ut och prata med folk. Inte bara traditionella bomöten, utan vi måste också pröva lite nya metoder, säger Maja Damjanovic.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

En av de nya metoderna består av uppsökande arbete. Under hösten har bolaget tillsammans med Hyresgästföreningen satsat på att regelbundet besöka SFI (svenska för invandrare) i Finspång och berätta om vad det innebär att bo i hyresrätt. Ett nytt informationsmaterial med bilder har tagits fram för att budskap om till exempel sopsortering ska nå fram på olika språk.

Annons

I kvarteret Tegelbruket har hyresgäster blivit erbjudna att bli amabassadörer för sitt område och att vara hyresvärdens ögon och öron. Testet har gett flera konkreta förslag på förbättringar.

– Jag är jättenöjd med utfallet och mitt mål är att vi ska försöka få till ambassadörer i alla våra områden, säger hon.

Annons
Läs ocksåTomma lokaler blir nya lägenheter i Finspång
Läs också Ligan som fixar rent i förråden Vallonbygden i hyrestoppen En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen Hyresvärdar krymper efter nyår

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.