HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Majklockan säljer 400 lägenheter till V-Dala nation

Uppsala Majklockan säljer närmare 400 lägenheter till Stiftelsen Västmanland-Dala nations studentbostäder. Affären blev klar under gårdagen.

 

Det är Majklockans sex hyreshus med totalt 376 studentlägenheter på Luthagsesplanaden som byter ägare. Affären gick igenom så sent som igår och de nya ägarna tar över i dag.

Läs ocksåLånga kötider till studentlya stör pluggande

– Vi är positiva till att V-Dala tar över Majklockans bostäder. Nationen äger redan flera fastigheter och är vana att hyra ut till studenter, säger Martin Hansson, ordförande i HUS, Hyresgästföreningen Uppsala Studentbostäder, i ett uttalande.

De hyresgäster som har kontrakt hos Majklockan idag kommer att få bo kvar så länge de är aktiva studenter. Men när det gäller nya hyresgäster har medlemmar i V-Dala nation företräde.

Läs också Dyrt när för få studenter hyr Risk för höjda studenthyror i Göteborg Granskning: Skövde och röda listan Sophia fick tacka nej till utbildning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.