Annons

Malmö inför obligatorisk insamling av matavfall

Malmö För att nå målet i kommunens nya avfallsplan att 40 procent av allt matavfall i staden ska samlas in vill man nu införa obligatorisk insamling av matavfall i alla hushåll.

I fyra år har möjligheten att samla in matavfall funnits i Malmö. Men resultatet har varit magert. Endast 6 procent samlas i dag in. För att nå målet inleds nu processen som ska leda fram till obligatorisk insamling av matavfall. Går förslaget igenom bli Malmö först av landets tre största städer.

 

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Om obligatorisk matavfallsinsamling införs innebär det också ökade taxor med 10-15 procent. Trots ökning hävdar Malmö stad att man ändå har en av de lägsta avfallstaxorna i landet. Det är oklart vad det skulle innebära för hyresgäster.
– Det är alldeles för tidigt att säga om det över huvud taget kommer att påverka hyrorna. Ur miljösynpunkt är förslaget naturligtvis positivt, säger Dorthe Romare, förhandlingschef på Hyresgästföreningen.
– Återvinning av våra sopor ska vara en naturlig och okomplicerad vardagssyssla, och nu på-börjar vi ett arbete som ska göra det ännu enklare att sortera sitt matavfall. Det vinner vår miljö på. Alla måste vara med för att målet ska nås, säger Anders Rubin (S), kommunalråd med ansvar för infrastruktur och boende, i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också Bar kilovis med knark förbi barnen på gården – avslöjad av polisens kamera i trapphuset Prestigehus i Stockholm – Misär i Skövde – Oscar Properties har övergett sina hyresgäster Fyra generationer som skapar trivsel i bostadsområdet Slängde fyra sopsäckar i fel tunna – kan vräkas efter slarvet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.