Annons

Malmö stad ska kontrollera källare efter tips

Malmö Enligt uppgifterna till kommunen bor det personer i källaren som saknar tillstånd för boende. Fastighetsägaren nekar. Nu ska kommunens inspektörer ta en titt.
Foto: Anders Paulsson

Det finns inget bygglov för bostäder i källaren som ligger i Innerstaden. Enligt tipset till kommunen ska lokalen innehålla flera lägenheter med hyresgäster. Ägaren är ett mindre och privat bolag.

–  Vi har bokat in en inspektion och ska se om det bor någon där. Eftersom den här källaren inte är avsedd som bostad vill vi åka dit och titta, säger Erica Krook, miljöinspektör Malmö stads miljöförvaltning.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Syftet med inspektionen är förutom att kontrollera uppgifterna om olovligt boende även att titta på miljön – ventilation, ljusinsläpp samt eventuell fukt, mögel och ohyra. Stadsbyggnadskontoret är inkopplat på fallet och kommer informeras om resultatet av besöket.

–  Ägaren säger att man hyr ut det här som verksamhetslokal och att det inte bor någon där, säger Erica Krook.

Annons
Läs också Här slår inspektörerna till mot hyreshuset - källarlägenheter pekas ut som dödsfällor Barnfamiljer betalar ockerhyror för fönsterlösa mini-ettor: "Bor i trånga utrymmen" Så riskerar hyresgäster hamna på gatan med kommunernas tuffa tidsgräns Kriminella misstänks tvätta pengar via hyresfastigheter Ny folkbokföring i föreningslokal kan vara brottslig

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.