HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Malmöpolitikern: ”Hyresrätt enda alternativet”

Skåne Politikern Emma-Lina Johansson (V) stod i flera olika bostadsköer i Malmö. När hon äntligen blev erbjuden en hyreslägenhet missade hon visningen.
Foto: Kristina Wahlgren
Att köpa en bostad har inte varit aktuellt för Emma-Lina Johansson (V), oppositionsråd i Malmö. Det har helt enkelt varit för dyrt.

I jakten på bostad hade Emma-Lina Johansson (V) oppositionsråd i Malmö, ställt sig i kö hos en lång rad hyresvärdar. När hon äntligen blev kallad på visning kunde hon inte ta ledigt från jobbet. Men efter mycket tjat lyckades hon få till en privat visning utanför kontorstid med den dåvarande hyresgästen. Och det var tur. Tvårummaren med utsikt över trädtopparna i Folkets park i centrala Malmö var hennes drömlägenhet.

– Jag fick säga som det var till hyresvärden sedan. Jag blev förälskad. Och som tur är hade både jag och min före detta sambo fast jobb. Vi fick den, säger hon.
Sambon flyttade ut men Emma-Lina bor kvar. 77 kvadratmeter, en hyra på 7 300 kronor. På söderbalkongen odlar hon potatis, blommor och kryddörter.

Läs ocksåI Skåne bor makten i villa

Emma-Lina Johansson (V) är unik. Enligt Hem & Hyras kartläggning är hon en av få toppolitiker som bor i hyresrätt. I Malmö är det enbart hennes partikollega Anders Andersson som också bor i hyreslägenhet. I Skåne är de sammanlagt tolv toppolitiker som inte äger sitt boende.

– Visst är det synd att inte fler bor i hyresrätt. Men jag kan förstå att livssituationen avgör. Har man barn kanske man vill ha trädgård.

Hittills har Emma-Lina Johansson inte haft något val.
– För mig har det varit för som många andra. Jag har inte haft de ekonomiska möjligheterna att köpa en lägenhet, säger Emma-Lina Johansson.

Läs ocksåPolitikers boende - ett underbetyg av hyresmarknaden
Läs också "Politiker borde bo som vanligt folk" Villaflytt provocerade Helsingborgspolitiker Forskare: "Politiker formas av sina erfarenheter"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.