HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mamma hyrde ut till sin dotter – nu riskerar båda åka ut

Kristianstad En hyresvärd vill säga upp kontraktet på en fyrarumslägenhet i Kristianstad. Orsaken är att en mamma ska ha hyrt ut sin lägenhet i andra hand till sin dotter utan tillstånd. Nu riskerar båda att bli av med lägenheten.
Foto: Gry Ellebjerg

Enligt värden ska det hela ha upptäckts när värden var i fastigheten för att dela ut information till sina hyresgäster. En anställd kom då i kontakt med förstahandshyresgästens dotter när denna var på väg ut från lägenheten tillsammans med sin sambo och barn. På frågan om de trivdes ska paret ha svarat ”jättebra”.

Kontraktet på lägenheten på 65 kvadrat undertecknades av mamman 2015 som fortfarande är skriven på adressen. Enligt värden har ingen ansökan gjorts om att få hyra ut lägenheten i andrahand. Dessutom ska modern äga ett hus sedan 2007 och det faktum att lägenheten hyrs ut i andrahand tyder på att hon själv inte är i behov av den. Därför sade värden upp kontraktet den 30 april.

Läs ocksåHär är allt du behöver veta om uthyrning i andra hand

Andrahandshyresgästen har begärt att få bo kvar i lägenheten.

Hur ärendet kommer att sluta avgörs i hyresnämnden. Inget sammanträdesdatum är ännu fastställt.

Läs också Boråskvinna förlorar sitt hyreskontrakt - nämnden oenig Stolar ska ha slängts ut från balkong – nu riskerar hyresgästen kontraktet Jurister: ny lag om svartuthyrning gäller inte Airbnb Svart ”madrassboende” inte bevisat – tvingas ändå flytta