Annons

Mamma till hotfull son kan förlora sitt hyreskontrakt – han skrämmer grannarna

Ystad ”Du o jag, man mot man i parken”, sms-hot och könsord. Nu har värden fått nog av hyresgästens vuxna son. Han är polisanmäld, mammans kontrakt hänger löst och uppsägningen ska prövas i domstol.
Klipp från hotfulla sms och hyresnämnden i Malmö.
Foto: Kollage/Anders Paulsson
Några av sonens hotfulla sms som han skickat till en anställd hos hyresvärden.

Redan för sex år sedan kom de första klagomålen mot den idag fyrtioårige mannen. Det uppger hyresvärden i sin ansökan till hyresnämnden. Men enligt grannarnas uppgifter har problemen kopplade till sonen varit kända i huset längre än så.

Enligt hyresvärden brukar sonen besöka sin mamma i hyreshuset i Ystad och är då både högljudd och hotfull mot grannarna. Många är rädda för honom. Han har även skickat hotfulla meddelanden till en person som tidigare var anställd av hyresvärden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

”Din jävla lipsill”, ”Du o jag, man mot man i parken”, ”Vill gärna träffa dig”. Den tidigare anställde fick ta emot en lång rad sms. Idag använder värden sms-hoten mot mannens mamma som kan bli tvungen att flytta från lägenheten där hon har bott i över 25 år.

Blir uppsagd efter störningar

Hyresvärden har samlat ihop bevis från de gångna åren för att kunna driva igenom uppsägningen. Det handlar både om sms, grannarnas klagomål samt polisanmälningar. Mamman har tidigare blivit varnad på grund av störningarna. Men trots att hon har lovat hyresvärden att sonen ska sluta besöka henne och att han inte ska få nycklar till lägenheten har problemen fortsatt.

Annons

Under en lång period höll sig sonen ifrån huset men i höstas dök han upp igen och nu har situationen förvärrats ytterligare. Bland annat har en grannfamilj akut tvingats fly huset och skaffa boende på annat håll, av rädsla för mannen. Hyresvärden har även polisanmält mannen för en rad mejl som han skickat till en anställd under hösten. Brottsrubriceringen är hot mot tjänsteman.

Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

Eftersom mamman bestrider uppsägningen ligger fallet nu för prövning hos hyresnämnden.

Läs mer:
Så hanterar du en störande granne

Annons

 

Läs ocksåLämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningarHyresgästen lät kranarna spola i både kök och badrum och orsakade flera rejäla översvämningar där vattnet rann ner även till grannarna.

Fakta: Hur mycket störningar ska jag stå ut med?
  • Som hyresgäst får du stå ut med ganska mycket vad det gäller normala ljud i en fastighet. Men man får inte störa sina grannar.
  • Barn som leker och har kolik och gråter dygnet runt är inte en störning i lagens mening, så det får man helt enkelt tåla.
  • Däremot – det är inte okej att en hund står och ylar timme ut och timme in. Och man får inte spela musik jättehögt, inte ens på dagtid. Får man dessutom en tillsägelse från sin hyresvärd så bör man rätta sig efter det.
  • Upplever man att man störs kan man säga till sin hyresvärd. Man kan också ringa störningsjouren. Om störningsjouren tvingas rycka ut kan de som stör tvingas betala den kostnaden.
  • Upprepade störningar kan leda till uppsägning.
Läs också Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta Hög musik och krossade fönster - nu tvingas mannen flytta: "Ville ge honom en chans"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.