Annons

Man har dubbelt boende – nu mister han en av lägenheterna

Helsingborg Hyresgästen har en tvåa som han övernattar i ett par gånger i veckan. De andra nätterna sover han hos sin fru och deras fyra barn i en trea en kort promenad bort. Nu har värden sagt upp mannens hyreskontrakt.
Foto: Pixabay
Hyresgästen bodde i två lägenheter som hade promenadavstånd. Nu får han ge upp den ena.

Mannen har en tvåa på 65 kvadratmeter i Helsingborg. Några minutrars promenadväg därifrån bor hans fru i en trea med parets fyra barn. Mannen uppger att han bor i båda lägenheterna. Han jobbar kväll och natt och då behöver han tvårummaren för att sova.

När hyresvärden gjorde ett besök var det två okända män som öppnade och lägenheten var sparsamt möblerad. Då gjorde värden en sökning på Ratsit och fann att åtta personer stod skrivna på lägenheten. Värden anser att hyresgästen hyrt ut sin lägenhet utan tillstånd men hyresgästen menar att han aldrig hyrt ut i andrahand. Han hjälper bara några personer som har svårt att få en bostad. Hyresvärden menar att då lägenheten bebos av andra och inte används av hyresgästen som permanent bostad ska den gå till andra bostadssökanden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Parterna har nu gjort upp i hyresnämnden. Hyresnämnden anser inte att hyresgästen har behov för tvårumslägenheten när han har sin permanenta bostad hos sin fru. Kontraktet som sades upp den 31 juli gäller och hyresgästen ska flytta omedelbart.

Annons
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.