Annons

Man uppsagd från lyhört hus i Helsingborg

Helsingborg Hyresgästen anser att han är utsatt för förtal och särbehandling av sin hyresvärd. Värden menar att mannen har varit så högljudd att hans hyreskontrakt inte bör förlängas.
Foto: Pixabay
I somras knackade trygghetsjouren på hemma hos hyresgästen i Helsingborg. Grannar hade klagat på hans höga musik. Hyresgästen själv, som uppger att han väcks av sin grannes höga ringsignal, anser att de upplevda störningarna beror på att hyreshuset är extremt lyhört.

Strax innan jul fick hyresgästen i Helsingborg en uppsägning i sin brevlåda. Hyresvärden meddelade att mannen var uppsagd på grund av ”upprepade störningar i form av hög ljudnivå och hotfullt beteende”.

Mannen anser sig vara utsatt för kränkande särbehandling av sin hyresvärd och har i ett långt detaljerat brev till hyresnämnden i Malmö redogjort för händelserna som lett fram till den, enligt honom, felaktiga uppsägningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt hyresgästen har uppsägningen föranletts av att han vid två tillfällen om sammanlagt tre timmar spelat musik i sin lägenhet. Efter att ha fått en varning från värden beslutade han att inte använda sin musikanläggning mer.

Vidare menar mannen att klagomålen i själva verket kommer från en enskild granne som stör sig på att han går i sin lägenhet. Anledningen till att grannen kan höra hans steg är, enligt hyresgästen, den bristfälliga isoleringen mellan lägenheterna i huset.

Annons

Som exempel på den extrema lyhördhet som råder i bostadshuset berättar mannen att han kan höra exakt vad grannen under honom säger i sina telefonsamtal, han kan även höra när hans grannar går eller drar ut stolar i sina lägenheter. 

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

”Värst av alla störningar som jag får utstå sedan alla år tillbaka är ringsignalen från grannen nedanför. Den är så hög att den väcker mig när jag sover (och jag sover tungt)”, skriver mannen i handlingarna till hyresnämnden.

När det kommer till hyresvärdens påstående om att han har uppträtt hotfullt menar hyresgästen att det är helt taget ur luften. 

Annons

Enligt värdens beslut upphör mannens hyreskontrakt den 1 april i år. Innan dess möts parterna i hyresnämnden.

Läs ocksåÖppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontraktEn hand med vinröda naglar trycker på en ringklocka.
Läs också Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.