HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Många sena hyror kostar mor och dotter deras hem i Kungsbacka

Kungsbacka Ekonomin var hackig och baserad på tillfälliga extrajobb. Hyran kom ofta in för sent. Mamman har kämpat för lägenheten, och tonårsdottern har bidragit med pengar. Men det räcker inte.
Foto: Pixabay
Enligt kvinnan beror hennes hackiga ekonomi på att hon bara har tillfälligt arbete på en restaurang.

Hem & Hyra har tidigare berättat om mamman i Kungsbacka, som försökt få ekonomin att gå ihop genom tillfälligt arbete på en restaurang.

Även dottern har bidragit till hushållskassan genom att jobba extra. Men det har ändå inte räckt.

Läs ocksåLösspringande hund bajsade fritt – nu åker husse ut

Hyresvärden har under en längre tid sett att hyran för trerummaren har betalats in för sent. Förseningarna har dessutom varit ganska rejäla.

Rättelseanmaning har inte hjälpt. I våras fick värden nog, och sade upp kvinnan som står på kontraktet. När uppsägningen prövades juridiskt gick hyresnämnden på värdens linje.

Men kvinnan tog strid för sitt och dotterns hem, och överklagade beslutet. Hon medger att hyran kommit in för sent, men menar att förseningen aldrig har varit särskilt stor.

Läs ocksåBlev av med hyresrätt efter att ha avslöjats som scoutledare

Dottern är nu klar med sin utbildning, och därför har de ännu större möjligheter att klara hyran. Varken hon eller dottern har bråkat eller begått något brott i huset.

De har heller ingen annanstans att ta vägen. Till hovrätten säger mamman att hon hade velat ha en tolk till hjälp vid mötet i hyresnämnden.

Men hovrätten tycker att det var tillräckligt att dottern, som pratar svenska, fanns med och kunde hjälpa till vid mötet. Domstolen konstaterar också att kvinnan själv pratar och förstår svenska till viss del.

Läs ocksåHåbohus har ombildning på gång: "Vill erbjuda hyresgästerna en bostadsresa"

I stället tar hovrätten fasta på att kvinnan under lång tid och nästan som regel betalat hyran för sent. Enligt domstolen är det också relativt långa förseningar. Hyran har fortsatt att komma in sent efter både varning och uppsägningsbesked.

Därför hjälper det inte att dottern nu har bättre förutsättningar att kunna bidra till hyran. Hon och hennes mamma måste lämna lägenheten omedelbart.

Läs också Alla måste flytta när hyreshus blir skola Konsthandlare gjorde en tavla - vräks från lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.