Annons

Många trogna hyresgäster bor hos PBA

Karlskrona I våras efterlyste PBA hyresgäster som bott länge i samma fastighet eller område. Fler än väntat har hört av sig och kommer att få en guldnyckelpremie.

Guldnyckelpremien tilldelas de hyresgäster som bott på samma ställe i minst 30 år. De kommer att få en hel månadshyra till skänks.

– Jag har pratat mig varm för att vi måste tänka på dem som redan bor hos oss för det är mycket fokus på att få nya hyresgäster, säger PBA:s marknadschef Anna Svahn.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det är inte nödvändigt att de som får premien ska ha bott i samma lägenhet hela tiden. De kan ju ha flyttat inom området när deras livssituation ändrats och de behövt en större eller mindre lägenhet. Det är det faktum att de är trogna hyresgäster som ska premieras.

PBA grundades 2000 och köpte då bland annat många fastigheter av Karlskronahem. Eftersom PBA inte kan se i sina register vilka som bott hos dem längre än 13 år ligger det på hyresgästerna själva att höra av sig. För att visa hur länge de bott på samma ställe behöver de visa hyreskontrakt eller ett personbevis.

Annons

Hur många har hört av sig?

Läs också"En trevlig grej"

– I dagsläget har jag 55 stycken och det ramlar in lite nu och då.

Vad har ni för budget för det här?

– Det blir ju vad det blir, det får vi lösa eftersom. Ekonomiavdelningen har räknat på detta, det vara bara fler än vad vi tänkt, säger Anna Svahn.

Annons
Läs ocksåPBA bland dem som vräker flest

Pengarna får hyresgästerna på decemberhyran, det vill säga den hyra som ska vara betald i slutet av november. Ända fram till dess går det bra att höra av sig för att få del av guldnyckelpremien.

Anna Svahn säger att PBA troligen inte har någon guldnyckelpremie nästa år, men att det är möjligt att erbjudandet kommer tillbaka om två år.

Läs också Slipper 40-procentig hyreshöjning efter förlikning med PBA Hyresvärden PBA vill höja hans hyra med 40 procent. PBA överens med förrådstjuv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.