Annons

Hallick blir av med lägenheten

Malmö Malmöbon dömdes till 4,5 års fängelse för människohandel. Mannen var delaktig i en prostitutionshärva med voodoo-inslag och kvinnor från Afrika. Nu blir han också av med lägenhets​kontraktet.
Foto: Polisens förundersökning
Tre olika MKB-lägenheter figurerar i människohandelshärvan, där domarna nu har meddelats.

Lägenheten i stadsdelen Sorgenfri i Malmö var en av flera som användes i verksamheten. Sexköparna kontaktades på internet.

Hyresvärden MKB sa upp kontraktet, men med hänvisning till upprepade sena hyresbetalningar och en hyresskuld. Malmöbons försvarare motsatte sig uppsägningen med hänvisning till att hyresgästen suttit häktad under en del av tiden och därför inte kunnat sköta betalningarna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden har nu fastslagit uppsägningen. Beslutet kan dock komma att överklagas.

Annons

Även två andra MKB-lägenheter har förekommit i polisutredningen. I dessa fall fälldes lägenhetsinnehavarna inte för några brott i prostitutionsrättegången i tingsrätten. Men det som har framkommit i förundersökningen om hur lägenheterna användes i sexköpsverksamheten och vilka som använt dem gör att MKB nu kräver en förklaring från de som står på kontrakten.

– Vi har något som heter oklar boendesituation där vi har skrivit till hyresgästerna och bett dem inkomma med nån förklaring, säger Lars-Gunnar Larsson, juridiskt ombud för MKB.

Läs ocksåSexköp i lägenheter – han jobbar mot det

Tidsfristen för detta löper ut i denna vecka.

Annons

– Återkommer de inte kommer vi att säga upp dem, säger Lars-Gunnar Larsson.

Läs också Övernattningslägenheter användes för prostitution Lägenhetsbordell avslöjades – nu riskerar hyresgästen att vräkas Mamman tvingades flytta när sonen dömdes för brott: “De kriminella lämnar oss inte ifred” När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.