HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Måsar dödade katt i bostadsområde

Blekinge Ilskna måsar på Volontärbacken i Ronneby gick i förra veckan till attack och dödade en katt tillhörande en av hyresgästerna.

I flera år har bostadsområdet haft problem med ilskna horder av måsar i samband med att ungarna kläcks, berättar Sydöstran. I förra veckan kulminerade det hela när en hyresgäst fick se sin katt bli attackerad av upp emot 15 måsar.

– Jag försökte rädda honom, jag fäktade, slog, stampade i marken och klappade i händerna. Då gick de på mig i stället, jag blev rädd och kunde bara stå och titta på när de tog livet av honom, berättar hyresgästen till Sydöstran.

Läs ocksåÄgarbyte i Ronneby

– Usch det var så hemskt, jag trodde inte att måsar kan vara så grymma. Att de kan gå på såpass mycket att de dödar en katt.

Det är Ronnebyhus som är fastighetsägare av bostadsområdet. Stefan Gummesson, boservicechef hos Ronnebyhus, säger till Hem & Hyra att bolaget har ett avtal med en skadedjursfirma.

– De kollar bona åt oss. Det är så vi försöker hålla nere antalet. Någon avskjutning av måsar får vi inte göra, det är kommunen som sysslar med sådant. Men vi jobbar proaktivt med detta genom att ha koll på bona. Visst är det olyckligt det som skett och det gäller för både katt- och hundägare att vara extra försiktig den här tiden, säger Stefan Gummesson som själv aldrig varit med om något liknande.

Läs ocksåLukt av kattkiss i lägenhet leder inte till vräkning

– Att måsar går på en frisk katt på det här sättet har jag aldrig hört talas om. Katter brukar ju normalt gå undan men jag vet inte så mycket om händelsen i sig, säger Stefan Gummesson.

Läs också Katt kidnappad i Ronneby Försäljningar i Blekinge allt närmare De skapade trivsel i soprummen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.