Annons

Måsattacker inte skäl nog – hyresvärden får bygga takterrass

Landskrona Hyresgästerna vill inte ha takterrasserna som hyresvärden vill bygga. Ärenden drevs till hyresnämnden. Den har nu gett värden rätt att sätta igång.
Foto: Ossian Sandin/pixabay

En 20 kvadratmeterstor takterrass är något många drömmer om men inte några hyresgäster i Landskrona. Tvärtom, när värden ville bygga om deras gamla balkonger sa de nej. De menade att de inte kommer att använda dem för idag kan de inte använda balkongerna och vill därför inte betala den högre hyran. Anledningen är ilskna trutar som går till anfall och är en sanitär olägenhet.
– De skitar ned så mycket att terrassen inte kommer att gå att använda, sade en av hyresgästerna när Hem&Hyra pratade med henne inför sammanträdet i hyresnämnden.

Andra argument är att det blir för varmt på taket och att terrasserna inte får tak som skydd mot regn och blåst.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I nämnden sa hyresvärden bland annat att de kommer att göra allt för att få bukt med måsproblemet. De sa också att terrasserna kommer att bli så stora att de finns plats för parasoller och menade att ”hyresgäster i allmänhet uppskattar möjligheten att kunna sitta ute”.

Annons

Hyresnämnden i Malmö håller i stort med och skriver i sitt beslut att ”hyresgäster i allmänhet värderar en standard med tillgång till balkong eller annan uteplats”. De menade också att de är tveksamt om hyresgästernas invändningar är sådana som hyresgäster i allmänhet brukar ha, något de ska ta hänsyn till i sin bedömning.

Sammanfattningsvis ges hyresvärden klartecken att börja sin ombyggnad. Fyra av åtta hyresgäster hade motsatt sig den.

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.

Enligt fastighetsbolaget kommer takterrasserna att kosta hyresgästerna 300 kronor i hyreshöjning.

Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.