HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Måttliga höjningar i Malmfälten

Kiruna Kirunabostäder ville höja hyran med fyra procent. Men hyresmarknadskommittén beslutade att en knapp procent är tillräckligt. Samma nivå som i Gällivare.

Kirunabostäder har gjort det till en liten vana att låta hyresmarknadskommittén besluta om hyrorna. Det är tredje året i rad bolaget väljer att lämna förhandlingarna med Hyresgästföreningen och lämna över ansvaret till kommittén. Beslutet blev en uppgörelse i två år med en höjning på 0,85 procent från 1 februari 2017 och 0,8 procent från den 1 januari 2018.
– Vi på Hyresgästföreningen är glada över att beslutet blev betydligt lägre än Kirunabostäders krav på en höjning med 4 procent. Hyresmarknadskommittén har beaktat en stor del våra synpunkter och beslutet visar att vår bedömning varit korrekt, säger förhandlaren AnnaLeena Larsson i ett pressmeddelande.
Men Hyresgästföreningen lokalt i Kiruna är lite less på att förhandlingarna avgörs på annan ort.
– Det är beklagligt att Kirunabostäder återigen väljer att skicka förhandlingen till hyresmarknadskommittén i Stockholm för beslut och inte visar en vilja att förhandla lokalt, säger Nicklas Emmoth, ordförande Hyresgästföreningen i Kiruna.
Hyrorna i Gällivare är också klara. Från och med den 1 maj höjs hyrorna med 0,85 procent.

Pengar i en portmonnä.
Läs också Kastade ut dator och tv – får bo kvar Förnekade att ha hyrt ut i andra hand – men sa upp lägenheten Rekordyrkande prutades men hyrorna höjs i Svenljunga Lägger korten på bordet om hyrorna i Karlskoga Trots höga taxehöjningar prutades hyrorna i Bollebygd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.