HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Medlemsavgift bör ingå i bidraget, tycker (S) i Ljungby

Ljungby Avgift till Hyresgästföreningen ska ingå i riktlinjerna för ekonomiskt bistånd i Ljungby kommun, vill socialdemokraternas fullmäktigegrupp. Men hittills har förslaget röstats ned.

Den socialdemokratiska kommunfullmäktigegruppen föreslår i en motion att avgiften till Hyresgästföreningen, i de fall det är tillämpligt, ska ingå i försörjningsstödet och att det ska ingå i riktlinjerna för ekonomiskt bistånd i Ljungby kommun.

– Jag är själv medlem i Hyresgästföreningen och tycker att det är en viktig verksamhet som bedrivs. Vi blev inbjudna av den lokala hyresgästföreningen i Ljungby och de berättade att i vissa kommuner så kan medlemskapet ingå i försörjningsstödet och det tycker jag att det borde göra även här i Ljungby så därför skrev vi motionen, berättar Emma Johansson (S), ledamot i kommunfullmäktige samt i socialnämnden.

Läs ocksåAvbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"

I socialnämnden röstade (S) och (V) för förslaget men förlorade med en röst. Majoriteten pekar bland annat på att frågan om bistånd till medlemsavgiften varit uppe på regeringsnivå förra våren med beslut att inte lägga in kostnaden i riksnormen.

Tidigare i veckan landade motionen hos kommunstyrelsen i Ljungby, även där blev det stopp.

– Men det ska upp i fullmäktige också så en chans har vi kvar, säger Håkan Bengtsson (S), ledamot i kommunstyrelsen, fullmäktige och andra vice ordförande i socialnämnden.

Läs ocksåUnik prövning i högsta instans: Ska skattepengar gå till svartuthyrning?Hem & Hyra har tidigare berättat om Amir som hyrde en lägenhet svart och fick hyran betald av socialtjänsten. Nu ska en göteborgare få sin rätt till hyresbidrag prövad i allra högsta instans.

Regeringen: HGF-medlemskap ingen nödvändig utgift

Läs också Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.