Annons

Medlemsavgift bör ingå i bidraget, tycker (S) i Ljungby

Ljungby Avgift till Hyresgästföreningen ska ingå i riktlinjerna för ekonomiskt bistånd i Ljungby kommun, vill socialdemokraternas fullmäktigegrupp. Men hittills har förslaget röstats ned.

Den socialdemokratiska kommunfullmäktigegruppen föreslår i en motion att avgiften till Hyresgästföreningen, i de fall det är tillämpligt, ska ingå i försörjningsstödet och att det ska ingå i riktlinjerna för ekonomiskt bistånd i Ljungby kommun.

– Jag är själv medlem i Hyresgästföreningen och tycker att det är en viktig verksamhet som bedrivs. Vi blev inbjudna av den lokala hyresgästföreningen i Ljungby och de berättade att i vissa kommuner så kan medlemskapet ingå i försörjningsstödet och det tycker jag att det borde göra även här i Ljungby så därför skrev vi motionen, berättar Emma Johansson (S), ledamot i kommunfullmäktige samt i socialnämnden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I socialnämnden röstade (S) och (V) för förslaget men förlorade med en röst. Majoriteten pekar bland annat på att frågan om bistånd till medlemsavgiften varit uppe på regeringsnivå förra våren med beslut att inte lägga in kostnaden i riksnormen.

Annons

Tidigare i veckan landade motionen hos kommunstyrelsen i Ljungby, även där blev det stopp.

– Men det ska upp i fullmäktige också så en chans har vi kvar, säger Håkan Bengtsson (S), ledamot i kommunstyrelsen, fullmäktige och andra vice ordförande i socialnämnden.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Regeringen: HGF-medlemskap ingen nödvändig utgift

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.