Annons

Medling klar på biskopsgården

Växjö Växjö stifts förre biskop Sven Thidevall och stiftsstyrelsen i Växjö har fått ett medlingsförslag från hyresnämnden. Nästa måndag avgör stiftsstyrelsens arbetsutskott om de tänker acceptera budet.
Det var en bestämd Sven Thidevall som klev in på  biskopsgården i Växjö där hyresnämnden kallat till medlingsförhandling i den pampiga sessionssalen. När media skulle gå in i salen pressade han helt sonika igen dörren i ett försök att blockera nyhetsbevakning.
Men efter att hyresrådet Carl Olof Öhrnell haft en genomgång om vad som gäller fick Thidevall finna sig i att det satt media på åhörarplats, åtminstone fram till de enskilda samtalen.
 
När medlingen började stod de två parterna långt ifrån varandra när det gäller hyresnivån för de tre månader som Thidevall fick bo kvar efter att hans tjänst som stiftets biskop upphörde sista juni.
 

 När Thidevall gick in i medlingen var han beredd att betala 3 570 kronor i månadshyra. Inte 11 950 kronor som stiftstyrelsen vill ha, vilket är ett belopp som inkluderar boende på upp emot 200 kvadratmeter,  hushållsel och garage.

Annons
 
Båda parterna gick in i medlingen med gott hopp om en överenskommelse som båda parter kan acceptera, inte minst för att undvika att saken blir en rättslig process.
 
– Jag tror att vi når en lösning. Det här gör vi upp, jag kan inte drömma om annat, sade advokat Göran Wålander, ombud för Sven Thidevall.
 
– Det är klart att ingen av oss vill hamna i en rättslig tvist. Men det är också självklart för oss att man ska betala skälig hyra när man hyr en lägenhet, sade Katarina Toll Koril, tf kanslichef på Växjö stift.
 
De två parterna tog plats i två olika rum på biskopsgården och fick växelvis prata med hyresnämnden. Vid 16-tiden kunde nämnden muntligen ge ett förslag på hur hyrestvisten kan lösas.
 
–  Jag kan inte säga någonting nu för det är hemligt. Nästa måndag har arbetsutskottet möte och då ska vi ta ställning till förslaget, sade Stig Fransson, ordförande i stiftelsestyrelsens arbetsutskott.
 
Hem & Hyra har inte lyckats nå ombudet Göran Wålander eller hyresrådet Carl Olof Öhrnell efter mötet.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Medlare ska få fart på hyresförhandlingarna: "Komplicerat" Årets hyror klara i Vara och Lidköping - men det krävdes medling Grannar spelar in varandra med mobilen: "Ibland blir det alldeles fel" Hyresgäst i Hässleholm riskerade att bli skållad i duschen  Gårdstenshyror krävde medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.