Annons

Medling kring Mellerudshyror

Mellerud Kommunala Melleruds Bostäders kräver en hyreshöjning på 17,5 procent fördelat på tre år. Parterna står för långt ifrån varandra och nu har det tagit stopp i förhandlingarna.

Hyresgästföreningen avfärdar Melleruds Bostäders krav. Enligt föreningen skulle bolaget klara ett ökat underhåll även med en lägre hyreshöjning med hänsyn till att taxor för värme, vatten och avlopp blir oförändrade och räntor och elpriser är bundna på lång sikt.

Melleruds Bostäders vd Hans Wikström säger till lokaltidningen ttela att träffarna varit konstruktiva, men att man inte ens nått halvvägs i diskussionerna.
– Knäckfrågan för vår del är att vi behöver ett betydligt tillskott för att klara underhållet. Det är därför vi önskat ett treårsavtal, säger han till tidningen.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Nu får centrala medlare, representanter för Hyresgästföreningens riksförbund och de allmännyttiga värdarnas organisation Sabo, titta på frågan. Inom ett par veckor väntas de komma med en rekommendation till de lokala parterna.

Hyresgästföreningens förhandlare Peter Laang hade hellre förhandlat än låtit medlare bestämma.
– Vårt mål är att alla förhandlingar ska skötas lokalt utan inblandning av centrala parter. Det är bättre både för hyresgästerna och för bolaget, säger han i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också Två nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg Tvist om höjda hyror i Kungälv

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.