Annons

Medling väntar kring Uddevallahyror

Uddevalla ​I dag träffades Hyresgästföreningen och Uddevallahem för att diskutera årets hyresnivå. Det var tredje mötet men inte heller denna gång lyckades parterna nå en uppgörelse. Nu återstår att invänta Hyresmarknadskommitténs medlingsbud.

​I höstas krävde Uddevallahem att få höja hyrorna med 4, 4 procent från 1 januari. Höjda kommunala taxor, ökade räntekostnader och stort underhållsbehov är några av grunderna till kravet angav bolagets vd Per-Henrik Hartmann till Hem & Hyra strax innan förhandlingsstarten i november.

Förhandlingar med Hyresgästföreningen har sedan även skett i december och i dag, då alltså bolaget meddelade att man begär central medlingshjälp.
– Vi är allt för långt ifrån varandra vad gäller nivån på höjningen, säger Hyresgästföreningens förhandlare Håkan Fridolfsson.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester
Hyresmarknadskommittén, som består av representanter för Hyresgästföreningen och de kommunala bolagens organisation SABO, väntas ta upp frågan i februari.
Relaterat:

Annons
Höga hyreskrav i Bohuslän

Annons
Läs ocksåIlska när risig skötsel inte längre sänker hyran: ”Vill inte betala mer när inget funkar”Tre hyresgäster har samlats på en balkong i en risigt skött fastighet i Värmland.
 
Här finns kontaktuppgifter till Hyresgästföreningens förhandlare (extern länk, öppnas i nytt fönster).

Läs också Värden som tröttnade på Fastighetsägarna – "Krav som hyresgästerna inte har råd med" Kommunal värd låter knarkhundar patrullera hyresområden: "Led i vårt trygghetsskapande arbete" Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.