HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

… men här är det kö

Strömstad På många håll står lägenheter tomma, men i Strömstad är bristen långt ifrån en myt. Trots köer på upp till 15 år lyckades Peter Pedersen flytta hemifrån efter gymnasiet.
Foto: Minna Ulin
Peter Pedersen hade tur på den tuffa bostadsmarknaden i Strömstad.

Peter Pedersen flyttade ihop med en kompis i Strömstad. När kompisen flyttade hade Peter plötsligt en egen lägenhet, med mer svängrum än de flesta singelkillar kan drömma om: fyra rum och kök, 90 kvadrat. 

– Den är i största laget, ibland har jag inneboende. Men ska jag söka annat får jag vänta länge.
Många bekanta har större bekymmer. Den som får jobb och söker bostad har lite att välja på.

Läs ocksåVar fjärde positiv till inneboendeVar fjärde svensk kan tänka sig att ha en inneboende, visar en undersökning från Kantar Sifo.

Att läget är tufft märker även kommunala Strömstadsbyggen.
– Det är stor efterfrågan på billiga lägenheter och något mindre på dyra, säger vd Göran Wallo.
Varje månad sägs 25-30 lägenheter upp. Billiga bostäder får i snitt 200 sökande, det kan ta 15 år innan köpoängen räcker till.

Peter Pedersen bor hos en privat värd och tror att chansen att få napp är störst hos dem. Hans tips är att kolla tidningsannonser och på Blocket.
– Men det är svårt! Jag fick min enbart tack vare kontakter, det var ren tur.

RELATERAT: Så länge får du vänta på hyresrätt i Västra Götaland.

”Brist” trots tomma lägenheter

Läs också Allt större brist på bostäder för äldre Ljusglimt: Lite lättare för bostadssökande studenter Hyran i nybyggt för hög för många i Dalarna En tredjedel i Värmland klarar inte hyran i nybyggt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.