HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mer pengar ska snabba på bostadsbyggandet i Malmö

Malmö Det byggs rekordmycket men det är ändå inte tillräckligt. Malmö stad avsätter nu 7 miljoner kronor till en ny förvaltning som ska ro i land satsningar på infrastruktur och nya bostäder. Ytterligare 4 miljoner förstärker den befintliga organisationen för att hålla takten i bostadsbyggandet.

I början av sommaren presenterades den så kallade Sverigeförhandlingen. Det handlar om statliga pengar som pumpas ut i landet för att framför allt förbättra infrastrukturen. Staten bidrar bland annat med sammanlagt 1,6 miljarder kronor till att bygga ut Malmös busstrafik – Malmö stad å sin sida lovar då att se till att 26 750 bostäder byggs. Samtidigt satsar staten 143 miljoner kronor på utbyggnad av cykelbanorna i staden. Tidsperspektivet är det långa. Det ska vara klart först år 2035. Men redan nu avsätter Malmö stad 7 miljoner kronor till en ny förvaltning som ska ro i land både satsningar på infrastruktur och bostadsbyggandet. Den nya förvaltningen eller gruppen skapas för att inte ta resurser från det ordinarie bostadsbyggandet.

Hur ska ni kunna bygga nära 27 000 bostäder?
– Det är ett stort åtagande och väldigt ambitiösa planer och det är därför tillsätter vi en projektgrupp. Även om det låter mycket är det inte osannolikt med tanke på befolkningsökningen. Vi har också behov av att bygga bort vår bostadsskuld, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad och service.

Läs ocksåOvanlig nattslända stoppar bostadsbygge

Enligt henne har Malmö kortare tider för hantering av bygglov jämfört med både Göteborg och Stockholm men organisationen runt bostadsbyggande förstärks ändå med 4 miljoner kronor.
– Trycket på organisationen är oerhört hårt idag och vi vill vara säkra på att kunna hålla uppe tempot, säger Märta Stenevi.

Läs också Hotellrum blir lägenheter i Ödeshög Planerna för Berga äng tar form Väktare i kollektivtrafiken ”en extra skatt på hyresgäster” Bostadsbolag i Aros-Gävle nominerade till pris

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.