Annons

Mimer blir utan vd till sommaren

Västerås Mimers styrelseordförande fick veta först i förrgår att Anders Nordstrand har fått jobb som vd för Sabo. En ny vd för Mimer kan vara på plats i mitten eller slutet av hösten.

Som Hem & Hyra berättade i går ska Mimers vd Anders Nordstrand ta över som vd för Sabo, Sveriges allmännyttiga bostadsföretag, när den nuvarande vd:n Kurt Eliasson går i pension. Erbjudandet om det nya toppjobbet kom efter bara drygt 2,5 år hos Mimer, och till sommaren står bolaget utan vd.

– Vi kommer inte att ha någon ny vd på plats förrän i mitten eller slutet av hösten. Först är det en process att hitta någon och sen kommer den personen antagligen att ha uppsägningstid på sitt gamla arbete, säger Lars Korkman (S), styrelseordförande för Mimer.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Vad kommer det att innebära för Mimer att sakna vd under en period?

Annons

– Vi har varit med om det förut och det fungerar. Det kan dra ner tempot lite, men det är ingen katastrof.

Anders Nordstrand har varit vd under en period då Mimer ökat sitt byggande.

Läs ocksåHissar kan bli stående när mobilnäten släcks nerYasir Shah sitter på huk bredvid dottern Zeena Iman med mobilen, som står upp. Han har på sig en bakåtvänd svart keps och en ljusgrå tshirt med tryck. Hon har långt mörkt hår och har på sig en ljusrosa solhatt med en rosa dekoration, en rosa långärmad tröja och mörka byxor med ljust mönster. De står framför en länga hyreshus i tre våningar med sandfärgad putsad fasad. Yasir Shah hade inte koll på att avvecklingen av 3G-nätet och 2G-nätet påverkar porttelefoner.

– Där har han varit oerhört värdefull med sin entusiasm och sitt kunnande. Vi är väldigt glada för hans skull att han har fått ett fantastiskt fint jobb, men samtidigt är det naturligtvis tråkigt för oss att han ska sluta, säger Lars Korkman.

Annons

Något exakt datum för när Anders Nordstrand ska sluta på Mimer är ännu inte bestämt.

Läs också Kvinna trakasserar sexvåningshus – grannar skriver på lista för att få henne vräkt Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta Hyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska lås Tre månaders retroaktiv hyreshöjning för Mimers hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.