Annons

Mimer ska utreda dålig lukt i lägenhet

Västerås Hyresgästen stördes av dålig lukt och ett brummande ljud i lägenheten. När han inte tyckte att han fick något gehör hos Mimer vände han sig till hyresnämnden.

Hyresgästen ville att hyresnämnden skulle fatta beslut om åtgärdsföreläggande mot Mimer.

Det var i mars i år som hyresgästen gjorde en felanmälan första gången. Han hörde ett störande ljud i lägenheten, ett svagt brummande och han känner sig tvungen att ha på stereon för att slippa höra ljudet. Från köket kommer också en dålig lukt, men bara när det är varmt ute. Han själv misstänker att det beror på en fuktskada.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Mimer bytte ut fläktarna under våren, men problemet kvarstår. Mimer har också gjort luktprov i lägenheten, men inte kommit fram till något onormalt. En drifttekniker på besök tyckte dock att det luktar ”död råtta” i lägenheten.

Men hyresnämnden behövde aldrig fatta något beslut. I stället kom parterna fram till en gemensam lösning, en förlikning: Mimer lovade att göra en besiktning av lägenheten och hyresgästen lovade att vara hemma vid tillfället och släppa in hyresvärden. Mimer åtog sig också att gå vidare med nödvändiga åtgärder efter besiktningen.

Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.