Annons

Misshandlade sin granne – får ändå bo kvar

Kungälv En kvinna i Kungälv misshandlade och hotade sin granne. Trots det får hon bo kvar i sin hyresrätt.

Det var i vintras som en hyresvärd i Kungälv sade upp den 52-åriga kvinnans kontrakt, och skickade bollen vidare till hyresnämnden.

Kvinnan dömdes för misshandel och hot mot en granne 2014, och har flera gånger under 2015 stört sina grannar genom att skrika och spela hög musik.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hyresnämnden konstaterar dock att det tog nästan ett år från att misshandelsdomen slagits fast till dess att hyresvärden agerade – varför man inte kan ta hänsyn till den domen i uppsägningsärendet. Dessutom är inte alla exempel på störningar som hyresvärden hänvisar till bevisade, slår man fast.

Annons

Trots det skriver hyresnämnden i sitt beslut att kvinnan ”åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst” – men att det ändå vore ”oskäligt” att säga upp hennes hyresavtal.

Detta beror bland annat på hennes stora behov av lägenheten – hon har psykiska besvär och är berättigad till stöd i boendet av Kungälvs kommun. Om hon blev av med sin lägenhet skulle stödet försvinna.

Annons
Läs ocksåFamilj förlorar halva bostaden – hyresgäster med dubbla kontrakt synadeMänniskor passerar en MKB-skylt.

Hyresvärden har överklagat ärendet till Svea hovrätt. Beslutet där kommer inte förrän efter sommaren.

Läs också Vräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder” Jonas blev knivskuren i trapphuset – grannen bor kvar ett halvår senare: "Får panikångest" Efter tvist om mögelsanering: Torbjörn hotas av uppsägning Hovrätten river upp beslut: hyresgäst vräks efter sexhandel

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.