Annons

Misshandlade sin granne – får ändå bo kvar

Kungälv En kvinna i Kungälv misshandlade och hotade sin granne. Trots det får hon bo kvar i sin hyresrätt.

Det var i vintras som en hyresvärd i Kungälv sade upp den 52-åriga kvinnans kontrakt, och skickade bollen vidare till hyresnämnden.

Kvinnan dömdes för misshandel och hot mot en granne 2014, och har flera gånger under 2015 stört sina grannar genom att skrika och spela hög musik.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden konstaterar dock att det tog nästan ett år från att misshandelsdomen slagits fast till dess att hyresvärden agerade – varför man inte kan ta hänsyn till den domen i uppsägningsärendet. Dessutom är inte alla exempel på störningar som hyresvärden hänvisar till bevisade, slår man fast.

Annons

Trots det skriver hyresnämnden i sitt beslut att kvinnan ”åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst” – men att det ändå vore ”oskäligt” att säga upp hennes hyresavtal.

Detta beror bland annat på hennes stora behov av lägenheten – hon har psykiska besvär och är berättigad till stöd i boendet av Kungälvs kommun. Om hon blev av med sin lägenhet skulle stödet försvinna.

Annons
Läs ocksåTillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut demBoöbolagen fick inte igenom sin hyreshöjning. Då fick alla hyresgästerna ett brev om att de är uppsagda.

Hyresvärden har överklagat ärendet till Svea hovrätt. Beslutet där kommer inte förrän efter sommaren.

Läs också Grannens hundar retade upp hyresgäst – kan vräkas för misshandel av matte Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.