HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Misshandlade ska få stärkt besittningsrätt

Nyheter Besittningsskyddet ska stärkas för personer som misshandlas av sin partner. Det beslutade riksdagen i dag och väntar sig en snabb ändring i hyreslagen.

När någon blir misshandlad av sin partner kan det leda till vräkning, både på grund av att grannarna blir störda och för att lägenheten skadas i samband med misshandeln.

Som Hem & Hyra tidigare har berättat har Vänsterpartiet tagit upp problemet i två motioner. När sådana uppsägningar ska prövas i domstol tar man ofta inte tillräcklig hänsyn till brottsoffrets och eventuella barns behov av lägenheten och deras utsatta situation, enligt motionerna.

Annons
Läs ocksåKronofogdens nota till Dany – 103 000 kronor: "Trodde aldrig de skulle flytta allt skräp"

I dag beslutade så riksdagen att de kvinnor och män som misshandlas ska få bättre skydd mot att vräkas från sin hyresrätt. Regeringen får nu i uppdrag att så snart som möjligt komma med ett sådant förslag till ändring i hyreslagen.

Annons
Läs också Villaägaren vädjade förgäves – förlorar hyreskontraktet: "en smärre miljökatastrof" Gjutjärnskanoner, brand och vapenverkstad – nu vräks mannen Grannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.