Annons

Misskött fastighet tvångsförvaltas

Malmö Uthyrning av källarutrymmen och allmän misskötsel. Hyresgästföreningen krävde tvångsförvaltning av Malmöfastigheten och får nu rätt.

Hyresnämnden tog idag beslut om att tvångsförvalta en fastighet på Lindgatan i Malmö. I huset har hyresvärden olovligen hyrt ut källarutrymmen, städningen är obefintlig och lås saknas. Dessutom har han inte förhandlat om hyresnivåerna med Hyresgästföreningen. När det var förhandling i hyresnämnden dök fastighetsägaren aldrig upp och hyresnämnden beslutade som Hyresgästföreningen hade hoppats på.

– Vi är så klart väldigt nöjda med beslutet. Hade fastigheten inte tvångsförvaltats är risken att bland annat källaruthyrningen fortsatt, säger Josephine Stensson, jurist på Hyresgästföreningen.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Trots förbud utfärdat av tre myndigheter – miljöförvaltningen, stadsbyggnadsnämnden och Räddningstjänsten Syd – har fastighetsägaren hyrt ut utrymmen i källaren som bostäder. Förbuden meddelades år 2014 men fastighetsägaren har ändå fortsatt att hyra ut utrymmena fram till oktober 2015. Miljöförvaltningen har därför lämnat in en ansökan om vite till Mark- och miljödomstolen. Men när Hem & Hyra pratade med fastighetsägaren menade han att det var lugnt i huset nu och att ingen bott i källaren sedan myndigheterna förbjöd honom.

Annons

Hyresnämnden var inte enig i sitt beslut om tvångsförvaltning. En av ledamöterna, fastighetsägarnas representant, var av en annan mening. Han menade att alla möjligheter inte var uttömda samt att fastighetsägaren nu har slutat hyra ut källarutrymmen.
Hem & Hyra har inte kunnat nå fastighetsägaren för en kommentar.

Läs mer:

Kräver tvångsförvaltning av misskött fastighet

Annons
Läs också Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende" Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Folkbokförd i bostadsrätt i 30 år – får ändå behålla hyreskontrakt Multisjuka Fatana och hennes make kastas ut – först i kö på samma lägenhet men har för låg inkomst

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.