Annons

Missnöjd med värden – hotade med sin styckmördande bror: ”Ni bråkar med jävligt fel familj”

Skåne Kvinnan var inte nöjd med sin hyresvärd och hotade värdens flickvän med sin bror, som dömts för ett styckmord. Nu döms kvinnan för övergrepp i rättssak.

Kvinnan flyttade in i lägenheten på en ort i södra Skåne för snart ett år sedan. Ganska snart därefter blev hon och hyresvärden oeniga om lägenhetens skick. Hon klagade på både el, internet och avlopp men tyckte inte att hon fick något gehör hos värden för sina synpunkter.

När hon sedan flyttade ut eskalerade konflikten. Kvinnan ville ha tillbaka de pengar hon lämnat i deposition. Men hyresvärden ansåg att hon låg efter med hyror eftersom hon flyttat ut innan uppsägningstiden löpt ut.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kvinnan skickade då ett sms till hyresvärdens flickvän: ”En sak ska ni ha fucking klart för er, min deposition ska tillbaks idag. Ni bråkar med jävligt fel familj med dömda styckmördare o lite annat i. Polisanmäl detta och de är de sista du gör.”

Annons

Nu döms kvinnan till villkorlig dom och samhällstjänst för övergrepp i rättssak av Ystads tingsrätt.

Ett bevarat meddelande till hyresvärdens flickvän från 1 februari i år utgör bevisning i åtalet mot den före detta hyresgästen.
Ett bevarat meddelande till hyresvärdens flickvän från 1 februari i år utgör bevisning i åtalet mot den före detta hyresgästen.

Åklagaren ville även att hon skulle dömas för olaga hot efter att hon skickat en tidningsartikel till hyresvärden om det styckmord som hennes bror tidigare dömts för. Hyresvärden uppfattade det som ett hot. Men strax efter att hon skickade artikeln kom ytterligare ett meddelande från henne där det stod ”Oj, skickade till fel, den informationen om brorsan behöver ju inte du :)”.

Annons

Därför friar tingsrätten henne från den delen av åtalet, trots att hyresvärden menade att artikeln visst var ämnad för honom. Rätten menar att åklagaren inte har kunnat visa att hotet verkligen var riktat mot värden.

Läs också Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat Bedragare blåste bostadssökande - lockade med falska annonser Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner Fängelsestraff för trasig ruta – kastade blomkrukor mot låst port: "Jag vart förbannad" Släkting till dömd styckmördare åtalas för hot mot hyresvärd: ”Ni bråkar med jävligt fel familj”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.