HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Missnöjd? – så klagar du på Hyresgästföreningen

Dalarna Hyresgästföreningen hjälper inte bara den som vill klaga på sin hyresvärd. Den som är missnöjd på föreningen kan klaga på den också. Maila Bengt!

Bengt Olsson i Örebro är en av dem som lyssnar på mest kritik från Hyresgästföreningens medlemmar. Till honom kan den höra av sig som är missnöjd med eller har synpunkter på föreningens verksamhet.

– Jag har ungefär 150 registrerade ärenden per år, det mesta gäller juridiska ärenden och förhandlingar. Men jag får många positiva åsikter också, säger Bengt Olsson.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Oftast gäller ärendena att en medlem inte förstått vad som står i ett brev om till exempel ett avslutat ärende. Han eller hon kanske undrar varför ärendet lagts ned eller varför en hyresförhandling gått åt ett visst håll.

– Jag brukar kunna förklara litet mer och jag skulle tro att nio av tio är ganska nöjda efter att vi rett ut det hela. Det juridiska språket kan ju vara snårigt ibland, säger Bengt Olsson.

Formellt har han titeln synpunktshanterare men han tyckte att den gamla beteckningen klagomålshanterare mer täckte vad de flesta ärenden faktiskt rör sig om.

Läs ocksåFrån 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höjaHyresförhandlingar 2023, Hyreshöjning, Hyresgästföreningen

– Tanken med mina arbetsuppgifter är att vi ska ta tillvara medlemmarnas åsikter så att vi kan ge dem en bättre service. Och de allra flesta är trevliga trots att de vill klaga, säger Bengt Olsson.

Den som vill kontakta Bengt Olsson för att framföra klagomål eller synpunkter kan göra det via Hyresgästföreningens hemsida: www.hyresgastforeningen.se/kontakta_oss/Sidor/Synpunkter.aspx

Läs också Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.