Annons

Missnöjd? – så klagar du på Hyresgästföreningen

Dalarna Hyresgästföreningen hjälper inte bara den som vill klaga på sin hyresvärd. Den som är missnöjd på föreningen kan klaga på den också. Maila Bengt!

Bengt Olsson i Örebro är en av dem som lyssnar på mest kritik från Hyresgästföreningens medlemmar. Till honom kan den höra av sig som är missnöjd med eller har synpunkter på föreningens verksamhet.

– Jag har ungefär 150 registrerade ärenden per år, det mesta gäller juridiska ärenden och förhandlingar. Men jag får många positiva åsikter också, säger Bengt Olsson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Oftast gäller ärendena att en medlem inte förstått vad som står i ett brev om till exempel ett avslutat ärende. Han eller hon kanske undrar varför ärendet lagts ned eller varför en hyresförhandling gått åt ett visst håll.

Annons

– Jag brukar kunna förklara litet mer och jag skulle tro att nio av tio är ganska nöjda efter att vi rett ut det hela. Det juridiska språket kan ju vara snårigt ibland, säger Bengt Olsson.

Formellt har han titeln synpunktshanterare men han tyckte att den gamla beteckningen klagomålshanterare mer täckte vad de flesta ärenden faktiskt rör sig om.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Tanken med mina arbetsuppgifter är att vi ska ta tillvara medlemmarnas åsikter så att vi kan ge dem en bättre service. Och de allra flesta är trevliga trots att de vill klaga, säger Bengt Olsson.

Annons

Den som vill kontakta Bengt Olsson för att framföra klagomål eller synpunkter kan göra det via Hyresgästföreningens hemsida: www.hyresgastforeningen.se/kontakta_oss/Sidor/Synpunkter.aspx

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.