HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Mitt Albys nya vd vill bygga bostadsrätter

Botkyrka Bygga hyresrätter och bostadsrätter och sjösätta ett stort konstprojekt på Albyberget. Mitt Albys nya vd Stefan Dahlbo, med en månadslön på 130 000 kronor, har planer för bolaget.
Mitt Albys nya vd Stefan Dahlbo växte upp i hyresrätt.

Nästa år kommer hyresgästerna på Albyberget att mötas av en förändring i utomhusmiljön lovar Stefan Dahlbo, ny koncernchef för bolaget Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB, där bostadsbolaget Mitt Alby ingår. Bolaget ska tillsammans med hyresgäster, Boverket och konstnärer starta ett konstprojekt på berget.

– Det kan handla om färgsättning, hur vi kan göra utomhusbelysningen mer konstnärlig eller kanske skapa sittgrupper som blir mötesplatser, säger han.

Läs ocksåHan blir ny vd för Uppsalahem

Han tar över jobbet efter Mattias Tegefjord, som redan startat projekt där lägenheternas avloppsrör ska relinas och vattenrör bytas ut, som Hem & Hyra skrivit om tidigare.

– Mycket av arbetet handlar om att förvalta området och lägenheterna. Sedan ska vi renovera tvättstugor och trappuppgångar.

Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB marknadsför sig som ett socialt ansvarstagande bolag och när lägenheterna såldes av Botkyrkabyggen så ingick ett avtal där Mitt Alby ska satsa en miljon kronor per år på projekt som ska gynna hyresgästerna.

Läs ocksåAlbyberget – hyresgästerna blev en handelsvara

– Vi har till exempel bidragit till att starta en cricketklubb i Alby som är jättepopulär. Jag vill jobba nära kommunen och skolan och är imponerad av den kraft som finns hos hyresgästerna i Alby, säger han

Annons

Ni har ombildat en del lägenheter, ska det fortsätta?

– Ja, enligt avtalet med Botkyrka kommun ska vi ha som mål att ombilda tio procent av beståndet, 130 lägenheter, så det kommer vi att fortsätta med. Intresset är stort för att köpa, säger han.

Läs också”Jag hoppas det inte blir sämre med D.Carnegie”

Vad har ni för ambitioner för koncernen när det gäller bostadsbyggande?

– Vi vill växa, först och främst i Botkyrka och södra Stockholm men på sikt i hela landet. På Albyberget vill vi bygga en mix av hyresrätter och bostadsrätter. Precis som vi vill ha en blandning av renoverade och orenoverade lägenheter

Stefan Dahlbo var tidigare vd och ordförande i HQ Bank, som utreddes av Ekobrottsmyndigheten, i en rättegång där han åtalades för bokföringsbrott och grovt svindleri friades dock Stefan Dahlbo. Han har även en bakgrund som VD och vice VD i Investmentbolaget Öresund AB.

Annons

Vad har du för erfarenhet av att förvalta lägenheter?

– Egentligen ingen egen direkt erfarenhet, men jag har erfarenhet från fastighetsbolag som Fabege, Wihlborg, Profi och Klövern. Jag är uppväxt i Helsingborg där min far förvaltade hyreslägenheter, bland annat det område som jag växte upp i.

Läs också "Jag är jättebesviken över att Mitt Alby säljer" D. Carnegie köper 1 274 lägenheter på Albyberget

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.