HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Mitthem planerar 70 nya lägenheter

Sundsvall Sundsvalls kommunala bostadsbolag vill bostadssatsa i Njurunda. Planen är att bygga två åttavåningshus.

Mitthem har sedan tidigare lägenheter i utkanterna av kommunen, som i Liden och kovland. Nu finns det även planer på att utöka beståndet rejält ett snäpp söderut.

Det handlar om två punkthus om åtta våningar med sammanlagt 70 lägenheter i skogsdungen mittemot Ica Njurundabommen.

Läs ocksåNu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen

– Det finns en vilja från politikerna att Mitthem ska ha bostäder i hela kommunens stadsdelskärnor, och vi tror verkligen på det här området, säger Marie Selin, vd för Mitthem, till Sundsvalls tidning.

Annons

Hon hoppas på att husen kommer att stå klara redan vid årsskiftet 2018/2019 efterom processen påskyndats. För den aktuella tomten har stadsbyggnadskontoret redan ritat in de två husen och med det hoppat över detaljplanen som normalt sett brukar upprättas innan ett bygglov beviljas.

– Men nu har vi skickat in en förfrågan om vi kan söka byggov direkt mot det upprättade planförslaget istället. Vi kommer att jobba för att få till en så effektiv process som möjligt, säger Marie Selin till lokaltidningen.

Läs ocksåJuristen om hyresgäster som krävs på betalning för störning: "Unik prövning blir vägledande"

Vid ett snabbt besked från stadsbyggnadskontoret kan planerna sättas i verket redan under nästa år.

Annons
Läs också Hyresgästen Anastasiia anklagas för störningar: "Känner mig ständigt övervakad" Familjen Nilsson störs av mystiskt ljud – värden har letat förgäves efter källan i två år Tuppade av efter fall – vaknade upp med hot om uppsägning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.