Annons

Mitthems hyror för 2009 är nu klara

Sundsvall ​Idag har Mitthem och Hyresgästföreningen antagit Hyresmarknadskommitténs medlingsförslag om en hyreshöjning på 2,90 procent för lägenheter. Hyreshöjningen kommer att gälla från och med 1 januari 2009.
Hyreshöjningen på 2,90 procent gäller för Mitthems hela lägenhetsbestånd. Höjningen ligger strax under riksgenomsnittet, som enligt Hyresgästföreningens uppgifter nu ligger på 2,93 procent.
– Det känns bra att vi till slut kunnat fastställa en rimlig hyreshöjning och att förutsättningarna för 2009 nu är klara, säger Mitthems VD Hans Selling. Ska vi kunna fortsätta ta vårt ansvar för att utveckla hyresrätten och bostadsområden, så måste vi få acceptans för de kostnadsökningar vi möter.
Hyran för parkeringsplatser, carportar och garage höjs med 20 kronor per månad.
För de 91 lägenheter i vilka el ingår i hyran tillkommer, utöver hyreshöjningen på  2,90 procent, en höjning per månad med 35 kronor för 1:or, 40 kronor för 2:or och 55 kronor för 3:or. 
 
Icke kommersiella lokaler som ingår i förhandlingsordningen får en hyreshöjning på 10 procent. Dessa lokaler har inte haft någon hyreshöjning de sju senaste åren.
 
 

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Boende ska skonas från hyressmäll - paus för "rättvisa hyror" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Hovrättsdomen: Tvingas betala 53 000 kronor efter flytt – trodde lägenheten var uppsagd Se upp – detta får din hyresvärd inte göra Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.