Annons

MKB vill säga upp hotfull hyresgäst

Malmö ”Snart slår jag tillbaka”, skrev hyresgästen i ett brev till en handläggare. Nu vill MKB säga upp honom med anledning av hotet, en hyresskuld och otillåten andrahandsuthyrning.
Foto: Anders Paulsson/Anders Högmark (kollage)
Hyresgästens mejl till MKB-personal kommer att åberopas i Hyresnämnden.

MKB vill säga upp mannens kontrakt för lägenheten i stadsdelen Solbacken i Malmö. Frågan ska nu prövas av Hyresnämnden.

När MKB:s personal gjorde ett besök i lägenheten upptäcktes en kvinna i lägenheten. Kvinnan kunde själv bekräfta att hon bodde där. Däremot fanns inte den man som stod på kontraktet närvarande, och enligt grannarna bor han heller inte själv i lägenheten.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I samband med att MKB skickade en skriftlig tillsägelse om den misstänkta otillåtna andrahandsuthyrningen har hyresgästen skickat flera mejl med hotfulla formuleringar eller kränkande tillmälen. ”Du […] gör allt för att jävlas med mig” samt ”jag börjar bli jävligt trött på er… och snart slår jag tillbaka” står det i ett av breven. I andra meddelanden kallas MKB:s anställda för ”äckliga rasist” och ”hora”. Detta har i sin tur gett upphov till ytterligare en tillsägelse.

Hyresgästen har också en obetald hyresskuld på 7 000 kronor.

Annons
Läs också Skrik och hotfulla brev – grannar flyr konflikt i hyreshus Förstod inte hyresavtalet - får bo kvar trots försenade betalningar Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.