HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Möjligt att beslutet om Alabastern överklagas

Kronoberg Hyresgästföreningen i Växjö har haft sitt årsmöte. Alabastern kom upp till diskussion. Hyresnämndens beslut kan komma att överklagas – om någon hyresgäst från prövningslägenheterna vill.
Foto: Annika Wallsson
När Hyresgästföreningens Växjöförening höll sitt årsmöte i förra veckan kom Alabastern upp till diskussion.

När Växjöföreningen höll sitt årsmöte i förra veckan kom 40 röstberättigade.

Ramona Hedberg har ett år kvar som ordförande. Även Kjell-Åke Stoneblaster har ett år kvar. Övriga styrelsen består av fyllnadsval på Rebecca Fridström, omvalda Marija Regnander och Lars Johansson samt nyvalda Ann Christin Gleisner och Eva Dahl.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

När de sedvanliga mötespunkterna avklarats blev det en liten frågestund.

– Vad händer egentligen på Alabastern? Ska verkligen hyrorna höjas så mycket. Det är ju inte klokt, uttryckte en medlem.

Lars Inge Eriksson, förhandlingsdelegationens ordförande, förklarade lite kort om vad som är på gång kring hyresnämndens beslut om hyreshöjningarna på Alabastern.

Läs ocksåFyra av tio i området godkänner inte renovering

– Vi i Hyresgästföreningen kan inte överklaga beslutet. Men det kan hyresgästerna i de lägenheter som prövades. Vi ska kontakta dem och höra vad de vill göra. Vill de överklaga så kan Hyresgästföreningen företräda dem, förklarade han.

Fram till 16 april kan hyresnämndens beslut överklagas till Svea hovrätt.

Växjöföreningen omfattar även Tingsryd och Uppvidinge kommuner. Föreningen har omkring 6 000 medlemmar.

Läs ocksåHögre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar"Inflationen ökar och matpriserna går upp. Nu vill många byta till billigare hyresrätter.

Läs mer:

Möte på gång om hur hyrorna ska höjas på Alabastern

Seger för Växjöbostäder om hyrorna på Alabastern

Läs också Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården Tio år efter striden: Pennygången tvingade Hyresgästföreningen att tänka nytt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.