Annons

Möjligt att beslutet om Alabastern överklagas

Kronoberg Hyresgästföreningen i Växjö har haft sitt årsmöte. Alabastern kom upp till diskussion. Hyresnämndens beslut kan komma att överklagas – om någon hyresgäst från prövningslägenheterna vill.
Foto: Annika Wallsson
När Hyresgästföreningens Växjöförening höll sitt årsmöte i förra veckan kom Alabastern upp till diskussion.

När Växjöföreningen höll sitt årsmöte i förra veckan kom 40 röstberättigade.

Ramona Hedberg har ett år kvar som ordförande. Även Kjell-Åke Stoneblaster har ett år kvar. Övriga styrelsen består av fyllnadsval på Rebecca Fridström, omvalda Marija Regnander och Lars Johansson samt nyvalda Ann Christin Gleisner och Eva Dahl.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

När de sedvanliga mötespunkterna avklarats blev det en liten frågestund.

– Vad händer egentligen på Alabastern? Ska verkligen hyrorna höjas så mycket. Det är ju inte klokt, uttryckte en medlem.

Lars Inge Eriksson, förhandlingsdelegationens ordförande, förklarade lite kort om vad som är på gång kring hyresnämndens beslut om hyreshöjningarna på Alabastern.

Annons
Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

– Vi i Hyresgästföreningen kan inte överklaga beslutet. Men det kan hyresgästerna i de lägenheter som prövades. Vi ska kontakta dem och höra vad de vill göra. Vill de överklaga så kan Hyresgästföreningen företräda dem, förklarade han.

Fram till 16 april kan hyresnämndens beslut överklagas till Svea hovrätt.

Växjöföreningen omfattar även Tingsryd och Uppvidinge kommuner. Föreningen har omkring 6 000 medlemmar.

Läs ocksåBarbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"

Läs mer:

Annons

Möte på gång om hur hyrorna ska höjas på Alabastern

Seger för Växjöbostäder om hyrorna på Alabastern

Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Lars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljon Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.