Annons

Monika hoppas på nye ägaren

Svenljunga Med en ny hyresvärd kan nu Monika Snarberg se ljusare på framtiden. Hon har fått löfte om reparationer och fått 13 000 kronor tillbaka för de onormalt höga elräkningarna och för sina utlägg. – Det här känns bra och det visar att det lönar sig att kämpa, säger hon.
Hem & Hyra har tidigare skrivit om Monika Snarberg som kämpat mot kyla och drag i det hyrda kedjehuset från 90-talet i Överlida. Eftersom hon betalat kallhyra har detta medfört skyhöga elräkningar. Hon har också haft problem med att över huvud taget få några reparationer utförda av den tidigare hyresvärden J&Ö:s Fastigheter.
Bolaget sattes för en tid sedan i konkurs. Monika Snarberg lade då ett bud till konkursboet på fastigheten.
– Men det blev för dyrt. Nu har en man som är väl känd i byn och som har gott rennomé köpt huset, säger Monika Snarberg.
Hon har fått löfte om nya vitvaror, tapeter och golv och att fjärrvärme installeras i huset.
Men problemen har tagit mycket kraft och tid för Monika Snarberg. Hon har skrivet åtskilliga brev, ringt och har varit i hyresnämnden. Till slut vände hon sig till Hyresgästföreningen.
– Det är skönt när allt arbete äntligen ger resultat. Jag är också nöjd och tacksam för den hjälp jag fått, säger Monika.
Hyresgästföreningens jurist Martin Sand som handlagt ärendet är också nöjd med upplösningen.
– Det är värdefullt att hyresgästen har fått en hyresvärd som hon kan lita på. Detta visar att även om ett ärende är svårlöst så kan det till slut få en utväg som leder till det bättre, säger han.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Hyrorna klara för 6000 hyresgäster i Uppsala Kommunpolitikern slängde ut sin hyresgäst – tyckte hon kunde bo kontraktslöst Brandfarliga bostäder hyrs ut till nyanlända i Hultsfred Fredrik ny vid klubban i Kalmarföreningen Kroppkakan Allt färre lokaler byggs i ditt kvarter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.