Annons

Motalaföreningen utan styrelse

Motala Ingen vill ta på sig uppdraget att leda Hyresgästföreningens verksamhet i Motala och Vadstena det närmaste året. Föreningen med drygt 2 700 medlemmar står nu utan styrelse.

— Tyvärr har vi inte hittat någon som vill vara ordförande, säger Johnny Westrum i valberedningen.

Det betyder att ingen styrelse kunde väljas när Hyresgästföreningen Motala-Vadstena på onsdagskvällen återupptog sitt ajournerade årsmöte.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Urban Gunnarsson, som varit med i styrelsen i snart 20 år och som ordförande de senaste fem åren har avböjt omval.

Urban Gunnarsson tackar för sig efter fem år som ordförande.

— Jag har suttit så länge nu. Det är dags för lite förnyelse, säger han och berättar att han vill satsa på sina andra uppdrag inom Hyresgästföreningen, bland annat som ledamot i regionstyrelsen.

Det har varit en turbulent tid i Hyresgästföreningen Motala-Vadstena. Årsmötet i mitten av mars fick ajourneras sedan felaktigheter upptäckts i revisionsberättelser och protokoll. Fem av sex lokala hyresgästföreningar har sedan dess hållit nya årsmöten för att rätta till felen.

Annons
Läs ocksåBirgittas ja räddade föreningenBirgitta Wirén i Motala

Johnny Westrum utesluter inte att detta kan ha bidragit till svårigheterna att hitta en kandidat, men han upplever också att flera tillfrågade bedömer uppdraget som för tungt och tidskrävande.

— Urban har lagt mycket tid på att vara ute i bostadsområdena, men det är ju upp till styrelsen hur man vill dela upp det. Vi har varit runt till alla lokala hyresgästföreningar och frågat men det är ingen som vill ha posten. Vi kan inte tvinga folk, säger Johnny Westrum.

Det innebär att regionstyrelsen formellt tar över ansvaret för Motala-Vadstenaföreningen tills vidare.

Läs ocksåNedlagd förening väcks till liv

— Jag tycker det är jättesynd. Men jag har goda förhoppningar att det ska kunna lösa sig under året. Om vi får ihop människor som vill vara med så kan vi tillsätta en interimsstyrelse som kan driva verksamheten utifrån vad de har kraft och ork till fram till nästa årsmöte, säger regionordförande Björn Johansson.

Annons

Varför vill ingen bli ordförande tror du?

— Jag tror att man måste leta lite bredare och inte bara bland de som redan är engagerade, säger Björn Johansson.

Den verksamhet som de sex lokala hyresgästföreningarna bedriver i olika bostadsområden, med allt ifrån barnaktiviteter till bingo, ska inte påverkas utan fortsätter som vanligt.

Läs också Brister i revisionen - nu måste årsmöten göras om i Motala Populära sommarklubbar i Motala De petades från sitt uppdrag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.