Annons

Mötesplats som motverkar utanförskap

Trollhättan Målet är att skapa nätverk, integrera och stärka kvinnor. Vägen går via cykelkurser, föreläsningar och syträffar. Hem & Hyra har besökt Mötesplatsen för kvinnor på Kronogården.
Foto: Kajsa Wedberg
, , , ,

Mitt på Kronogården i Trollhättan, med Lantmannavägens höghus strax intill, ligger Mötesplatsen för kvinnor. En plats där kvarterets kvinnor träffas varje vardag. 

– Många av kvinnorna som bor här i området står utanför samhället. Vi vill motverka utanförskapet. Ge kvinnorna en chans att bli mer delaktiga, säger projektledaren Nancy Contreras. 

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Verksamheten startade år 2012. Den drivs av en förening med stöd av Trollhättans stad och ABF samt i samarbete med bostadsbolaget Eidar och Ung Fritid-IFK Trollhättan. Här träffas kvinnor för att exempelvis sjunga i kör, gå på språkkafé, lyssna till föreläsningar om mänskliga rättigheter eller sy. I slutet av november arrangerade mötesplatsen en hantverksmarknad och idag bjuder man in till en presentation av alla sina aktiviteter. Evenemangen hålls i det intilliggande Kulturhuset Kronan.

– Nätverket, som vi är med och skapar, leder till ny vänskap och att kontakter knyts över etniska och sociala gränser, säger Nancy. 

Annons
Läs också Christinas tålamod tröt när torktumlaren inte gått på ett halvår Folkets hus till salu kan bli bostäder Jobbet hos hyresvärden är deras nyckel in i samhället Värdens jobb bryter segregationen - "Nu har jag något att skriva på cv:n" Elever ska bussas från Kronogården för ökad integration

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.